/Vukovar domaćin Studentskog državnog prvenstva u plivanju i vaterpolu – Unisport H2O. VIŠE OD 200 NATJECATELJA S 13 VISOKOOBRAZOVNIH INSTITUCIJA
plivanje vukovar unisport

Vukovar domaćin Studentskog državnog prvenstva u plivanju i vaterpolu – Unisport H2O. VIŠE OD 200 NATJECATELJA S 13 VISOKOOBRAZOVNIH INSTITUCIJA

Grad Vukovar, Veleučilište Lavoslava Ružičke i Sportska udruga studenata veleučilišta Lavoslava Ružičke po 3. su  puta domaćini  trodnevnog Studentskog državnog prvenstva u plivanju i vaterpolu – Unisport H2O.

-Broj sudionika svake godine je sve veći i veći, a ove godine imamo preko 200 natjecatelja s 13 visokoobrazovnih institucija. Natjecanje je kvalitetno jer među studentima imamo i velik broj državnih reprezentativaca. Ovo natjecanje  je izborno prvenstvo za europska sveučilišna prvenstva koja će se iduće godine održati u Beogradu, a očekujemo dobre i kvalitetne utakmice – rekao je Dražen Pejić, predsjednik Sportske udruge studenata veleučilišta Lavoslava Ružičke dodajući kako im je u udruzi iznimna čast što su uspjeli okupiti vaterpolo ekipu te 11 plivača.

Sportski program H2O prvenstva na Plivalištu Vukovar svečano je otvorio dekan Veleučilišta Lavoslava Ružičke Željko  Sudarić poželjevši svima dobrodošlicu i uspjeh u natjecanju, a sudionike je pozdravila i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.
-Izuzetno mi je drago što možemo biti domaćini ovakvog natjecanja. Ovo je još jedna prigoda da se pohvalimo izuzetnim radom i našeg Veleučilišta i Sportskih objekata koji pokazuju koliko mogućnosti pružaju. Ovo je prigoda da pokažemo što imamo, a našim studentima da još jednom zasjaju i budu uspješni kao i u drugim sportovima. Želim im svu sreću – rekla je zamjenica Mujkić.

Već nekoliko godina jedva čekamo doći u Vukovar. Ovo je početak naše sezone koja traje od listopada do lipnja. Ovdje vlada jedna posebna energija, svi studenti žele doći u Vukovar zabaviti se i postići dobre sportske rezultate – rekao je Roland Štrumberger, sportski direktor Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Nakon svečanosti otvorenja, prvi su nastupili plivači. U subotu od jutarnjih sati kreće borba za titulu najboljeg sveučilišta u Hrvatskoj, a natjecat će se domaćin iz Vukovara, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Dubrovniku, Sveučilište u Zagrebu te prošlogodišnji viceprvak Tehničko veleučilište Zagreb. Veliko finale i dodjela medalja na rasporedu su u nedjelju.

Ulaz na sva događanja je besplatan stoga organizator, Hrvatski akademski sportski savez, poziva sve Vukovarke i Vukovarce, studentice i studente, kao i ljubitelje vodenih sportova na  Plivalište Vukovar.

Izvor: Hrvatski radio Vukovar

Podijeli
  •  
  •  
  •