Vukovar 1991 je prvak 3. HNL Istok!

Vukovar je prvak 3. HNL Istok za sezonu 2021/22! Finale sezone privuklo je veliki broj gledatelja u Jurjevac gdje je drugoplasirani Zrinski bio domaćin Vukovaru 1991 u utakmici koja je izravno odlučivala o prvaku i putniku u kvalifikacije za 2. HNL. Olakšavajući faktor uoči današnje utakmice za oba je kluba bila činjenica da je i poraženi zaslužio promociju, on će igrati u novoosnovanoj jedinstvenoj 3. HNL.

Oglas

ZRINSKI – VUKOVAR 1991 1:3

Oglas

Vukovar je u Jurjevac stigao s bodom prednosti i kao favorit za osvajanje naslova prvaka što je na kraju i opravdao odličnom partijom i pobjedom nad najvećim rivalom ove sezone. Bio je to praznik nogometa kojeg je samo dijelom pokvarila dosadna kiša koja je neumorno kvasila mnogobrojne gledatelje. Vukovar je utakmicu prelomio u svoju korist u samoj završnici prvog poluvremena, najprije je Blaž Tustonjić bio najprisebniji u jednoj gužvi, a onda za 0:2 zabija Dino Vuksan u drugoj minuti sudačkog dodatka na nesebičnu asistenciju Josipa Barišića. No, kod tog drugog gola najveće zasluge idu Robinu koji je genijalnom loptom u matnu istuaciju gurnuo Barišića, a ovaj servira za Vuksana koji je sa desetak metara samo gurnuo loptu u nebranjenu mrežu.

Oglas

Početak drugog dijela potpuno pripada Vukovaru, imali su seriju od čak 5 uzastopnih kornera, a nedugo potom sjajnim pogotkom sa 20ak metara pitanje prvaka definitivno odlučuje Jakov Biljan, Pintarić se protegnuo koliko je dug i širok, ali je to bilo i pre jako i suviše precizno da bi se dalo braniti. Nakon toga je Vukovar povukao ručnu, vratio se na svoju polovinu i čekao kraj. Ipak, Zrinski u samoj završnici sjajnim golom iz slobodnog udarca preko Moisesa ublažava poraz i na lijep način završava za sebe povijesnu i više nego uspješnu sezonu.

Kasnije opširnije uz fotogaleriju.