Vrijeme je: Kreće SuperSport Druga NL!

“Milijun” odrađenih transfera na svih 16 adresa, još više istrčanih kilometara u proteklih mjesec i pol dana i stigli smo na start, vrijeme je za početak drugog izdanja jedinstvene 3. HNL aka SuperSport Druge NL!

Oglas

Na svim adresama je toliko puno promjena da je to gotovo nemoguće ispratiti i procijeniti s kakvim sastavima momčadi kreću u novu sezonu, tko će biti jači tko slabiji u odnosu na prošlu sezonu, kako će se snaći novaci Hrvatski dragovoljac, Krk, Karlovac, Kustošija i Radnik iz Križevaca konstatirat ćemo tek nakon tri ili četiri odigrane utakmice. Starosjedioci su godinu iskusniji i pametniji, znaju što ih očekuje, a po mnogima liga će ove sezone biti još kvalitetnija i izjednačenija. U prilog tome ide činjenica da je na osnovu imena u svim klubovima jasno da se ove sezone neće dogoditi “raspad” jednog kluba kako je bilo prošle sezone s Međimurjem koje je vrlo rano ispalo iz borbe za ostanak, tako da sve vodi još uzbudljivijoj borbi za ostanak, dok u borbi za naslov možemo samo poželjeti da bude kao i prethodne sezone.

Oglas

Kako ne bismo ulazili u za sada besmislene najave utakmica prvog kola, posvetit ćemo sljedeći pasus trenerima koji s momčadima kreću u sezonu, nadamo se da će ih što više i privesti sezonu kraju. Klupu Marsonije ovog ljeta je preuzeo požeški stručnjak Dalibor Bognar, dok je njegov imenjak Šuran ostao na čelu struke u jedinom istarskom trećeligašu Jadranu iz Poreča. Drugi Jadran, onaj iz Ploča ostao je vođen iskusnom rukom Miše Krstičevića i pomoćnika mu Darka Cvijanovića. Što se novaka tiče, KKK trojac ima zvučna imena na klupi, Krk vodi legenda Cibalije Igor Tkalčević, Karlovačku klupu kontrolira Div iz Žminja, Igor Pamić, dok je novi trener Kustošije Damir Milinović. Klupu Radnika preuzeo je Mario Vodanović, a Dragovoljčevu Mladen Stipković. U Opatiji se naravno jedino logično nastavlja rad Zorana Bogolina, dok njegov imenjak Marčetić i dalje vodi Bjelovar. Kontinuitet trenerskog rada nastavljen je i u Belišću s Dinom Gavrićem, Trnju gdje je šef struke Senad Harambašić, Dugom Selu gdje momčad vodi Tihomir Šeperac, dok Grobničan i dalje igra na sigurno i provjereno – Predraga Stilinovića. Novi trener Mladosti je Želimir Međnjak, a klupa Hrvaca i dalje je povjerena Grgici Kovaču.

Oglas

Svi oni žele startati u sezonu dobrom igrom i pobjedom koja puno toga olakšava u nastavku sezone, a evo tko će na koga u uvodnih 90 minuta:

Krk – Dugo Selo

Grobničan – Jadran LP

Hrvace – Trnje 

Karlovac – Mladost 

Bjelovar – Radnik

Jadran PO – Hrvatski dragovoljac

Kustošija – Marsonia

Belišće – Opatija

Prvo kolo u petak otvaraju Grobničan i Jadran Ploče u 17,30 sati, a sve ostale utakmice igraju se u subotu u 17,30 osim dvoboja Karlovac – Mladost koji se igra pod reflektorima u 19,00 sati.