/Vrijednosnice pobjedom krenule u 2016. godinu
vri1

Vrijednosnice pobjedom krenule u 2016. godinu

Jučer se nakon skoro više od mjesec dana zakotrljala lopta na košarkaškim parketima A-1 lige. Naš predstavnik Vrijednosnice Osijek bio je domaćin ekipi Kaštela- Bio je to dvoboj dviju ekipa koje su prvi dio prvenstva završile u donjem dijelu tablice.

I dok je domaća ekipa u maloj stanci potpisala samo Filipa Krajnu kao svojevrsnu podršku danas ozlijeđenom prvom centru Miši Diminiću, gostujuća ekipa je napravila pravi mali remont. Ekipu Kaštela su već sredinom listopada napustili Ivan Mimica i Goran Fodor, a u prvoj utakmici u novoj godini svoje mjesto u rosteru nisu našli ni Petar Madunić, Stanko Kujundžić te Stipe Režić.

vri3

Gosti koju su u Slavoniju stigli sa samo deset igrača imali su i dvojicu novih-starih igrača, riječ je o Ivan Jukiću koji je prošlu sezonu proveo u Kaštelima kao posuđeni igrač Splita, te Ediju Jurjeviću koji je jesenas imao jedan nastup za ekipu Kaštela, a najviše ga pamtimo razdoblja kada je nosio dres Križevaca.

Tako oslabljeni gosti iz Kaštela su vrlo lako mogli odnijeti pobjedu jer su 30 minuta igrali solidnu košarku. No, nedostatak rotacije i suženi kadar pokazali su se kao prevelika prepreka ka pobjedi.

vri2

Sam početak utakmice prošao je u izjednačenoj igri. Nakon prvih pet minuta bilo je 8:9 za goste koji dvjema tricama u režiji Mandića i danas odličnog Martina Junakovića odlaze na 8:15. Tu prednost uz male amplitude drže sve do poluvremena koje završava s +4 za goste (35:39).

Početak drugog dijela je prolazio u serijama dviju ekipa koje su se svako malo izmjenjivale u vodstvu, no domaća se ekipa ponajviše zahvaljujući Mateju Karloviću odvaja na pristojnih +6 pred ulazak u zadnjih deset minuta.

vri4

Uvodne minute četvrte četvrtine pripale su gostima koji se primiču na 63:61, te nagovještavaju uzbudljivu završnicu. S tim se nisu složili igrači Vladimira Krstića, a ponajviše mladi Ivan Zebić koji sa svoje dvije trice prelama susret i dokazuje staro pravilo da nije bitno koliko zabiješ, nego kada zabiješ jer je on sve svoje poene ubacio u posljednjih pet minuta. U preostalom vremenu domaći igrači mirno privode susret kraju i dolaze do vrijedne pobjede – 82:76.

Brokere su do vrlo važne pobjede predvodili Aljoša Šarac s 19 poena i tri asistencije, Matej Karlović sa 16 poena, pet skokova i četiri asistencije, te pomalo iznenađujuće Ivan Zebić s 10 poena i tri skoka. Nikola Turalija je s 10 poena i 7 skokova dostojno zamijenio ozlijeđenog Miše Diminića.

statistika vrijos

Kod gostiju vrlo dobru partiju odigrao je Martin Junaković s čak 27 poena i tri asistencije, te trolist s po 13 poena Aco Mandić, Nikola Došen i Ivan Rašetina.

U sljedećem kolu ekipa Osijeka je slobodna

IZVOR : Crošarka

FOTO: FB Vrijednosnice OS

Podijeli
  •  
  •  
  •