Vrijednosnice na rubu ponora

Sinoć su Vrijednosnice odigrale utakmicu 6. kola Lige za ostanak u kojoj su izgubile od Furnira i dovele se na rub ponora ispadanja.

Oglas

KK Vrijednosnice Osijek – KK Furnir 79:90 (15:24, 24:24, 15:19, 25:23)

Oglas

Vrijednosnice: Dugandžić 3, Porobić 6, Kuany 14, Bošnjak 6, Topolović 7, Grušanović 38, Tomljenović, Tokić, Perković 5, Jurić, Varga.

Oglas

Furnir: Vidović 9, Krajina 12, Samac 17, Collins 9, Mandalinić 20, Nazor, Tišma, Bjelanović 5, Rađa 7, Karahodžić 11, Kos.

Ekipa Furnira je od početka nadmetnula svoj ritam, u prvoj četvrtini su nekoliko puta imali vodstvo od 10-11 razlike. U drugoj četvrtini Vrijednosnice su se dvaput približile na -2, no razigrani gosti odlaze na odmor sa 39:48. U nastavku je Furnir bio još bolji, povećavao je svoje vodstvo, imao bolji postotak šuta te zasluženo pobijedio sa konačnih 79:90. Vrijednosnice je predvodio Grušanović sa velikih 38 poena.

Izjave:

Trener Vrijednosnica – Marko Mandić: Furnir je pogodio 15 trica, mi 13, oni dosta igraju zonsku obranu i kombiniraju. Mi nismo mogli parirati “s čovjekom” pa smo i mi dosta igrali zonu, miksali smo obrane. Međutim, oni su se u tome bolje snašli, više su zabili i zasluženo pobijedili.

Igrač Vrijednosnica – Mladen Grušanović: Probali smo pružiti otpor i da dokažemo da zaslužujemo ostati u ligi, ali nismo bili glavama na terenu. Nadam se da ćemo ubuduće pobijediti utakmice koje trebamo pobijediti i ostati u ligi.

Trener  Furnira – Jeronimo Šarin: Uspjeli smo pobijediti utakmicu nakon četiri uzastopna poraza. U Šibeniku se vidjelo da se lagano vraćamo u formu u kojoj smo bili prije ove lige za ostanak. Nadam se da ćemo ovih četiri kola doći što brže doći do potrebnih pobjeda i da ćemo ostati u ligi. Ekipi Osijeka želim sve najbolje, također da ostane u 1.ligi jer Slavonija zaslužuje prvoligaša.

Igrač Furnira – Filip Krajina: Mislim da trebamo biti zadovoljni kao ekipa kako smo odradili ovu utakmicu, imali smo jako velik pritisak što se tiče stanja na tablici. Ovo se baš moralo dobiti, cijelo vrijeme smo ih držali pod kontrolom te se rad isplatio.

Sljedeću utakmicu Vrijednosnice igraju 20.04.2022. u Sinju protiv Alkara u 19:00h.