Vrbanja i Cerić domaćini današnje premijere Prve ŽNL VSŽ

Konačno kreće i Prva ŽNL VSŽ koja će ove sezone egzistirati u nešto kraćem obliku od prošlosezonske dugačke pa će u novu sezonu tako startati s dva kluba manje. Čast za otvaranje današnjih subotnjih susreta imaju Vrbanja i Cerić gdje će gostovati Budućnost i Sloga.  Ligu je napustio Tomislav iz Cerne koji se nakon sjajne sezone okitio naslovom prvaka i zaputio u avanture MŽNL dok je u kontra smjeru otišlo čak pet klubova – Sloga Račinovci, Posavac Posavski Podgajci, Bršadin, Vidor Matijević Srijemske Laze i Negoslavci. Čak šest klubova se zaputilo van lige zbog skraćivanja i ulaska tri prvaka Drugih ŽNL NS Vinkovci, NS Vukovar i NS Županja, a čast i priliku zaigrati u elitnom županijskom rangu osvajanjem naslova prvaka su zaslužili Mitnica Vukovar, Šokadija Stari Mikanovci i Sloga Štitar dok je četvrti novi član putnik iz MŽNL Frankopan Rokovci Andrijaševci tako da će sastav lige biti ovaj:

1. NK CROATIA Bogdanovci
2. NK VRBANJA Vrbanja
3. NK MLADOST Vođinci
4. HNK MITNICA Vukovar
5. NK MLADOST Cerić
6. NK JADRAN Gunja
7. NK BUDUĆNOST Šiškovci
8. NK SINĐELIĆ Trpinja
9. NK SLAVONIJA Soljani
10. HNK FRUŠKOGORAC Ilok
11. NK SLOGA Štitar
12. NK SLAVONAC Gradište
13. NK ŠOKADIJA S. Mikanovci
14. NK BORAC Drenovci
15. NK FRANKOPAN Rokovci-Andrijaševci
16. NK NOSTERIA Nuštar

Prema propozicijama natjecanja i naredne sezone 2022/23 trebao bi ostati isti format natjecanja sa 16 klubova s istim protokom i ulaskom sva tri prvaka Drugih ŽNL. Ukoliko ne bude nekih drastičnih promjena ili ukidanja MŽNL ne bi trebalo biti niti nekih velikih stresova u Prvoj ŽNL no broj onih koji napuštaju ligu će se teško znati prije kraja natjecanja dok god ne budemo znali ispada li iz MŽNL član OBŽ ili član VSŽ no tri prvaka Drugih ŽNL traže ispadanje većeg broja klubova iz lige pa je nekako najrealnija brojka dva.

Prvak Prve ŽNL VS sezona 2021/22. godine direktno ulazi u MŽNL Osijek – Vinkovci. Ako prvak Prve ŽNL VS u sezoni 2021/22. godini ne ispunjava uvjete za ulazak u MŽNL Osijek – Vinkovci ili ne želi ući u taj rang natjecanja, može ga zamijeniti klub iz te skupine koji ispunjava uvjete zaključno do trećeg mjesta, a ako niti jedan klub ne ispunjava uvjete iz Prve ŽNL VS ispada onoliki broj klubova da liga u sezoni 2022/23. godini broji 16 klubova.

No ono puno bitnije je da će natjecanje krenuti u normalnom ritmu i s uobičajenim dekorom oko terena i na tribinama pa se nadamo da će tako i završiti – s puno više radosti loptanja među vratnicama nago razmišljanja o prekidima, otkazivanjima i zabranama. Stoga uživajte u nastupima svojih ljubimaca i njihovih gostiju koji će već danas na terene u spomenutim mjestima dok će svi preostali sutra u boj za prve bodove, svi s početkom u 18 sati. U nastavku pogledajte i službene osobe, a mi svima želimo puno uspjeha, što manje povreda i puno radosti u novoj sezoni elitnog županijskog ranga Vukovarsko – srijemske županije.

 

  1. kolo, subota, 21.8. i nedjelja, 22.8.2021. u 18:00 sati
R. br. NATJECATELJSKI PAR SUCI DELAGAT  
         
  Nuštar KIKIĆ    
         
1. NK NOSTERIA Nuštar DUJMIĆ IVAN BOŽIĆ  
         
  NK BORAC Drenovci VUČKO    
         
  Cerić, SUBOTA, 21.8.2021. ŠKROBO B.    
2. NK MLADOST Cerić DAMJANOVIĆ M. DARIJO ŠUPUKOVIĆ  
  NK BUDUĆNOST Šiškovci ŠKROBO T.    
  Soljani RIPIĆ    
         
3. NK SLAVONIJA Soljani SAJFUDINOV LJUBO MIJATOVIĆ  
         
  NK SLAVONAC Gradište RAJKOVIĆ    
         
  Vođinci DRAGUN    
4. NK MLADOST Vođinci EŠEGOVIĆ ZORAN MARUNČEK  
  HNK MITNICA Vukovar PAVIČIĆ    
  Bogdanovci MENĐUŠIĆ    
         
5. NK CROATIA Bogdanovci ŠOKČEVIĆ ZVONKO TOMA  
         
  NK FRANKOPAN Rokovci-Andrijaševci      
         
  Stari Mikanovci ZRNO    
6. NK ŠOKADIJA Stari Mikanovci NIKOLIĆ SLAVEN LUKADINOVIĆ  
  NK SINĐELIĆ Trpinja      
  Gunja SABLJIĆ    
         
7. NK JADRAN Gunja DAMJANOVIĆ F. ANTUN ZRNO  
         
  HNK FRUŠKOGORAC Ilok SABO    
         
  Vrbanja, SUBOTA, 21.8.2021. ABADJIĆ    
8. NK VRBANJA Vrbanja BRADARIĆ KRUNOSLAV BOŽANOVIĆ  
  NK SLOGA Štitar VUKELIĆ    
         

Foto FB Mladost Cerić