Vožnjom preciznosti završen je konjički spektakl na pleterničkom hipodromu

Trodnevni spektakl na pleterničkom hipodromu je na radost organizatora, sudionika i gledatelja prošao u sjajnoj atmosferi, prekrasnom vremenu za vožnju i pravim majstorijama predivnih životinja i njihovih vlasnika. Subotnji dan je obilježio maraton dok je završnog dana održano natjecanje u vožnji preciznosti na Slavijinom centralnom terenu trening kampa. Oko njega je niknuo pravi mali gradić koji je ugostio natjecatelje i gledatelje, a posebno one zbog kojih se sve ovo i događa prekrasne i gorde konje koji su tri dana svojim kasom ili galopom mamili uzdahe publike.

Oglas

Direktor turnira i pleternički dogradonačelnik Domagoj Katić je izgradio pravi mali živući spomenik životinjskoj vrsti koje je definitivno obilježila ljudsku povijest, a bez doprinosa ovih plemenitih životinja civilizacija sigurno ne bi doživjela svoj napredak i procvat do pojave automobila i ostalih zamjenskih sredstava koji su preuzeli tešku i mukotrpnu ulogu najvrjednijeg čovjekovog prijatelja. Bilo je prekrasno zaroniti u davne zaboravljene vode povijesti i vidjeti prizore koje su nam sjajno dočarali glumci u predivnim odorama, opremom i kočijama, svojim vještinama pokazali kakva je sinergija vladala u doba kada su konji bili glavni pokretači prijevoza robe, žitarica, drva pa čak i u onim neželjenim kadrovima ljudskog ludila i prijevoza ratnih strojeva – dobro je rekao jedan moderni pjesnik: …nije mi žao ni ljudi ni sela – žao mi konja!

Oglas

Ono što je napravio Domagoj Katić s neumornim mravima iz Konjičkog kluba Pleternica zaslužuje veliki naklon i dugačak aplauz, a djelić atmosfere donosimo kroz fotogaleriju za sve one koji nisu bili u mogućnosti nazočiti turniru koji smješta Pleternicu na svjetsku kartu konjičkog sporta. Ovaj nepravedno zapostavljen sport doista zaslužuje bolju promociju, više interesa i više ruku koji će pljeskom pozdraviti natjecatelje i zahvaliti predivnim vrancima, šarcima i bijelcima na svemu što su činili da nama bude lakše! Vidimo se iduće godine!