Vodeći dvojac protiv Baranjaca, Graničar gostuje u Ivankovu

Slavonsko-baranjske četvrtoligaše danas i sutra čeka osmo prvenstveno kolo, šest utakmica igra se u subotu, a dvije, one u Ivankovu i Gornjoj Vrbi u nedjelju.

Požeško slavonski duo je u prošlom kolu zasjeo na vrh, ovog vikenda čeka ih dvoboj protiv klubova iz Baranje, Slavonija putuje u Dardu, dok Slavija u Pleternici dočekuje Borac. Borac je jedno od ugodnih iznenađenja, Balatinčeva momčad je osvojila 13 bodova i samo je bod iza Slavije, dakle riječ je o derbiju kola u kojeg domaćin ulazi bez Dine Bognara, dok su gosti u kompletnom izdanju. Sigurno vrlo težak ispit za Pleterničane koji su ipak s obzirom na formu i domaći teren favorit. Favorit je i Slavonija u Dardi iako se domaćin povratkom Vučka na klupu definitivno digao. Antunović i društvo za sad su sjajni u gostima, imaju tri pobjede i remi u Valpovu što je sigurno temelj za optimizam, a sigurno ga podebljava činjenica da su domaći bez prvog vratara Kristijana Cvetka.

Derbi broj dva igra se u Ivankovu, Bedem je čini se napokon ulovio pravi ritam, u goste stiže Graničar koji pak polako gubi dah nakon onog fantastičnog ulaska u sezonu, no još je uvijek ispred Bedema pa će se sigurno potruditi i ostati ispred Kvesićevog stroja. U Čepinu “zeleni” derbi, u gost stiže Valpovka koja je jako dobro otvorila sezonu, djeluje posloženo, uigrano i sigurno će biti težak zalogaj za Čepin koji mora potvrditi pobjedu nad Oriolikom u posljednjem domaćem ogledu da bi odmaknuo prema sredini ljestvice.

Đakovo i Kutjevo će u boj za iznimno bitnim bodovima u borbi za ostanak. Đakovo je posljednje sa samo tri boda, osvojili su ih na svom terenu protiv Naška, nakon što je struku preuzeo Tomislav Bošković ostavljen je dobar dojam u Ivankovu, ali su ostavljeni i bodovi na Gracu. Sada je manje bitan dojam, puno više bodovi. Protivnik je po mjeri, Kutjevo ima samo dvije pobjede, pobjednička mini serija prekinuta je u Pleternici pa se i jedni i drugi imaju za što vaditi, Đakovo bez Blagojevića, Kutjevo bez Buzuka i Karačića. Županijski derbi u Gradišci ne bi trebao nuditi puno upitnika, Sloga je na svom terenu neprikosnovena, kako rekosmo, tamo su lavovi, a u kavez im ulazi Svačić koji je na gostovanjima mačić. Doduše, kao upozorenje i poziv na ozbiljnost Pavišićevoj momčadi stoji bod Svačića osvojen na gostovanju kod Slavonije. Recept za novi gostujući pozitivan rezultat bi mogao biti isti – ekstra dan Tomislava Žuljevića koji se malo utišao u posljednje vrijeme što se golova tiče.

U Vukovaru susjedski derbi, osmi Vuteks dočekuje deveti Oriolik. Pobjednik se definitivno kvalificira u gornju polovinu, poraženi bez obzira na sve ostaje u dosta komotnoj situaciji, pa bi se Bojić i Dujić mogli odlučiti za nadmetanje i lov na sva tri boda umjesto na čuvanje onog jednog s kojim kreću u utakmicu. Često su dvoboji ovih klubova nudili zanimljive utakmice, a blaga prednost ide na stranu domaćina koji je na svom terenu vrlo uspješan. U nedjelju u Vrbi jako važna utakmica, Omladincu za bijeg od začelja, a Našku za skok prema gornjem dijelu ljestvice gdje ih se s obzirom na igrački kadar s pravom očekuje. Našk se do sad s dva gostovanja vratio neporažen, domaćini su im u tim dvobojima bili Darda i Slavonija, Omladinac je četiri od svojih pet bodova osvojio kao domaćin, a svaki trener ne može računati na po jednog kartoniranog, Vukoje u kadru nema Akšamovića, a Žigić Kaltenbahera.