/Vjeran Simunić novi je trener Lipika OGNJEN KAFKA NASTAVLJA KAO IGRAČ I POMOĆNIK
FB_IMG_1557382916185

Vjeran Simunić novi je trener Lipika OGNJEN KAFKA NASTAVLJA KAO IGRAČ I POMOĆNIK

Kakva bomba iz Lipika! Na klupu požeško slavonskog županijskog prvoligaša sjeo je Vjeran Simunić, poznato trenersko ime s bogatim prvoligaškim i međunarodnim iskustvom! Nastavak je ovo slaganja kluba u jednu vrlo ozbiljnu i dobro organiziranu cjelinu pod vodstvom mladog i ambicioznog predsjednika Dejana Ilinčića. Ovako su Simunića predstavili na klupskoj stranici:

NOVO VELIKO POJAČANJE STIŽE U LIPIK – Vjeran Simunić postaje glavni trener prve momčadi i koordinator svih kategorija u klubu.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih trenera Vjeran Simunić danas se priključio treninzima NK Lipik 1925. U dogovoru s dosadašnjim trenerom-igračem Ognjenom Kafkom, Simunić će preuzeti funkciju glavnog trenera prve momčadi, Ognjen Kafka postaje prvi pomoćni trener, a ekipi će sada lakše pomoći i na terenu. Ostatak stožera ostaje nepromijenjen, odnosno Matija Šimunović i Srećko Knok kao pomoćni treneri, Mario Zanetti na mjestu trenera vratara i Mateo Pierobon kao sportski direktor.

Osim rada s prvom ekipom, Simunić će raditi sa svim trenerima mlađih kategorija u klubu, nadgledati rad škole nogometa i razvoj mladih igrača.

S Vjeranom je dogovoren ostanak u Lipiku minimalno do kraja lipnja 2020. godine, a pod njegovim stručnim vodstvom cilj je reorganizirati trenutni rad škole nogometa i nogometnog kluba i sve procese unutar kluba i infrastrukturu podići na razinu ozbiljnog trećeligaškog kluba, bez obzira koju ligu kao klub igrali.

Vjeran Simunić je jedan od najpoznatijih hrvatskih trenera, do sada je vodio preko 30 klubova, uglavnom na prvoligaškim i drugoligaškim terenima. Dugo godina proveo je kao trener prvoligaša u Aziji u Brunejima, Vijetnamu, Maleziji, Bahreinu. Vjeran je imao i veliku igračku karijeru, između ostalih igrao je za Hajduk Split, Sporting Lisabon, Šibenik, Cibaliju, Zagreb, a 1983. godine je postao prvi europski igrač u dalekom Japanu kada je potpisao za Yomiuri Tokio Wings. Svoju trenersku karijeru počeo je 1996. u Lipiku kada je također bio trener prve momčadi i koordinator rada svih kategorija. Nakon 22 godine vraća se u Lipik na svoje staro mjesto vratiti klub na stare staze uspjeha.

Vjerane, dobro došao natrag u Lipik!

Podijeli
  •  
  •  
  •