Visoka pobjeda Slavonke, Cerne i Darde, Đakovo sigurno kod kuće

3.kolo 3.lige istok za žene donijelo je pregršt zanimljivih utakmica, kao i rezultata istih. Postignuto je jako puno golova, a definitivno su bolje prošli domaćini ovog kola. Slavonka je na svojem terenu svladala ekipu Osijeka 45:25 te im zadala i treći prvenstveni poraz koji ih je zadržao na dnu ljestvice, dok su domaće igračice potvrdile dobru formu i 3.mjesto na ljestvici. Sanja Didović sa 11 golova kod domaćih igračica i Leona Grgić sa 6 kod gostujućih bile su najefikasnije pojedinke susreta.

Oglas

Igračice Multinorm Cerne su u gostima kod Vukovara ostvarile vrijednu pobjedu 15:39 kojom su zadržale vrh ljestvice, dok su Vukovarke nakon početne pobjede nastavile sa lošim rezultatima i formom te se nalaze na 7.mjestu prvenstvene ljestvice. Ivana Cindrić postigla je 5 golova za domaću ekipu, a Mirna Godanj s čak 11 golova je bila najefikasnija igračica gostujuće ekipe.

Oglas

Darda je na domaćem terenu svladala Mikleuš 34:21 te su domaće igračice nastavile lov za Cernom i vrhom prvenstvene ljestvice, dok igračice Mikleuša drugim prvenstvenim porazom ove sezone nastavljaju promjenjivu formu te se nalaze na 4.mjestu. Tea Pongračić s 10 i Jana Kovač s 9 pogodaka su predvodile Dardu, dok Su Nives Svečak i Josipa Lukić s 5 pogodaka bile najefikasnije kod Mikleuša.

Oglas

Đakovo i Lipik su odigrali poprilično tvrdu utakmicu na manji broj golova nego ostale ekipe u ovom kolu, a u takvoj utakmici su se bolje snašle igračice Đakova te su pobjedom 25:23 na domaćem terenu potvrdile sredinu ljestvice, dok se Lipik ovim porazom te bez ijedne pobjede nalazi na 8.mjestu ispred Osijeka, ali i uz utakmicu više te će u sljedećim kolima tražiti prvu prvenstvenu pobjedu koja bi im olakšala tmurne dane. Lara Lacić s 9 golova je predvodila domaću ekipu, dok je Ana Čičković bila najefikasnija kod Lipika sa 7 golova. Napomenimo da se kod Lipika čak 9 igračica od 13 iz zapisnika upisalo u strijelce, no Đakovčanke su bile neumoljive te je pobjeda ostala u Đakovu.

Rezultati:

Parovi sljedećeg kola su: