Više od sedamsto biciklista sudjelovalo na Prvomajskoj biciklijadi naseljima Grada Preloga

Prvomajska biciklijada, organizirana od strane Turističke zajednice Grada Preloga, ove je godine obuhvatila sve naselja Grada Preloga, okupivši preko 700 biciklista. Sudionici su bili različitih dobnih skupina, a posebno je bilo ohrabrujuće vidjeti mnogo obitelji s djecom koje su zajedno prošle rutu biciklijade. Prateći bicikliste, bili su djelatnici Policijske postaje Prelog Policijske uprave Međimurske, zajedno s članovima Moto kluba Ren Ban iz Preloga.

Tijekom vožnje kroz Hemuševec, biciklisti su imali priliku svjedočiti jednoj od tradicija ovog kraja – podizanju tradicionalne prvomajske majge, koju je organizirao Mjesni odbor Hemuševec. Na prostoru Lovačkog društva Fazan Draškovec, održana je kratka stanka uz osvježenje, dok je ukupna dužina trase biciklijade iznosila otprilike 30 kilometara.

Završno druženje održano je u Sportsko rekreacijskoj zoni Marina Prelog, uz izvrsnu glazbu i tradicionalni prvomajski grah koji je čekao sve sudionike biciklijade, kao i posjetitelje Marine. Više od tisuću porcija graha podijeljeno je sudionicima i posjetiteljima pa je to u svakom pogledu bio pravi praznik!