Vinogorac otvorio pripreme za jedinstvenu 1.ŽNL BPŽ, ciljevi ponovno visoko postavljeni

Nakon fenomenalnog trećeg mjesta do kojeg je Vinogorac došao apsolutno zasluženo i do zadnjeg kola držao neizvjesnost u 1.ŽNL Istok, ove godine Istok i Zapad se stapaju u jedinstvenu 1.ŽNL. To dakako ne sprječava Vinogorac iz Brodskog Vinogorja da se s pravom nada da i u ovakvoj ligi može biti u samoj borbi za vrh novooformirane lige. O stanju u klubu i oko njega svoje impresije iznio nam je trener Vinogorca Mario Ćubel.

Oglas

Vinogorac iz Brodskog Vinogorja također je započeo sa pripremnim periodom, i to nošen trećim mjestom kojeg su osvojili prošle godine svojim impresivnim izvedbama u prvoj ŽNL Zapad. O briljantnim igrama prošle sezone dovoljno govori podatak da im je titula izmakla za samo jedan jedini bod, a posebno je impresivan bio njihov domaći učinak gdje su u 13 prvenstvenih kola samo jednom poraženi što znači da su od mogućih 39 prvenstvenih bodova kod kuće osvojili njih čak 36!

Oglas

“Treće mjesto u 1 Žnl je velik uspjeh za naš klub. Radimo sa puno mladih igrača to nije alibi to je cilj i jako sam zadovoljan kako smo igrali i završili za samo bodom zaostatka iza Kopanice i Vrbe.” O ambicijama kluba iz Brodskog Vinogorja strateg Ćubel je naveo borbu za sam vrh ljestvice, iako je jasno da će posao biti nešto teži s obzirom da se ligi priključuju i momčadi iz donedavne 1.ŽNL BPŽ Zapad.

Oglas

O igračkom kadru: “Bez obzira što smo svi kvalitetno odradili sezonu izdvojio bih Matea Škorića koji je do svoje ozljede imao osam golova u prvom dijelu ali osim golova to je igrač za velike domete. O samim igrama govori činjenica da je imao upite klubova iz druge i treće hrvatske lige. I uz njega bi izdvojio Lukasa Kovačevića koji je postao stup obrane na kraju sezone kao stoper imao deset golova. Otišao je i na “utakmicu života” od 70 igrača ušao medu 11 igraca igrao protiv u-20 reprezentacije i bio najbolji igrač svoje ekipe na toj utakmici.

Još jedan igrač David Radman koji ima 17 godina drugi dio bio najbolji zabio kao vezni dosta golova asistencije da ne brojim. Ako nastavi s ozbiljnim radom već na zimu će put Zagreba. Prošle godine sam vodio kao igrač i kao trener a sad na raspolaganju imam veliku pomoc u Gavraniću, Petroviću i Čorluki i mislim da kroz iskustvo koje imamo da ćemo pomoći mladim dečkima da izađu na profesionalni put bez obzira koji rang igramo jer početkom priprema smo uvidjeli da imamo kvalitetnu ekipu za velike stvari. Rubrika transferi-  Klub su napustili: Lukas Kovačević (Marsonia) Vukšić i Ferić (Bukovlje) Krpan (Varoš), dok su u klub pristigli Mimi(Budainka) Kruljac(Vrbovec) Gera(Ruščica) Pajka (Podvinje) Petrović(Bukovlje) Jelinić (Zvonimir Donja Vrba) Oluja(Marsonia) “- trener Mario Ćubel, Vinogorac

Klub također veseli i oporavak Matea Škorića od ozljede prednjih križnih ligamenata. Mateo se postupno oporavlja od teške ozljede te će biti spreman za nadolazeće izazove i nesumnjivo će dobro doći visokim ambicijama Vinogorca

Pripremne utakmice su započele turnirom u Bebrini gdje je Vinogorac osvojio drugo mjesto u jakoj konkurenciji. Nadolazeće utakmice: 24.7, Varoš; 26.7 nk Zagreb; 30.7-31.7 turnir Amater; 05.8-turnir Budainka Kolonija ; 06.8-Dinamo Odranski obrež Zagreb; 14.8-Bukovlje

“Svi oko kluba znaju kako radimo i da imamo dosta posla oko igrališta, Tomislav Vlajnić i Mato Ergotić su se pobrinuli da imamo navodnjavanje na igralištu. Gradu se zahvaljujemo na donaciji stupova za rasvjetu, našem Biberu na kopanju za stupove, Pranjiću za odvoz zemlje, glavnom izvođaču radova Iliji Mačinkoviću a elektro Vujevi veliko hvala sto će NK Vinogorac imati rasvjetu na igralištu, kao i svim ostalim ljudima se zahvaljujem koji su sudjelovali u izgradnji i postavljanju bandera za igralište a do početka sezone trebali bi riješiti i urediti i svlačionice.”- prokomentirao je upitan o radu u klubu i oko njega tijekom ljetne stanke  Mario Ćubel, strateg Vinogorca.

Nakon ulaska nove Uprave 2017. godine pod predsjednikom i voditeljem škole nogometa Domagojem Drmićem i trenerom Zlatkom Milićem koji je vodio mlađe kategorije (limačice, limače, pionire)  klub se postupno dizao kroz rangove, od 3.žnl, druge, prve istok i sada konačno i do zajedničke prve jedinstvene lige. Klub je odnedavno preuzeo novi predsjednik Ivo Kljajić pa predstoji vidjeti kako će se nova uprava nositi sa visokim ciljevima giganta iz Brodskog Vinogorja. Vjerujemo u nastavak ove lijepe priče i ne sumnjamo da će nas Vinogorac i u budućnosti nastaviti veseliti sa izvrsnim predstavama u jedinstvenoj 1.ŽNL.