Vinkovački gimnazijalci treći u državi

U Poreču je ovaj tjedan održana državna završnica u košarci za mladiće srednjih škola. Vrlo je zapažen uspjeh postigla vinkovačka gimnazija koja je osvojila treće mjesto i brončanu medalju u vrlo snažnoj konkurenciji.

Oglas

Četvrtfinale turnira je otvorio okršaj muških ekipa iz Sinja i Crikvenice. Korist je zajedno s prolaskom u polufinale otišla u ruke Sinja, dok se u drugom okršaju između Slavonskog broda i Oluje iz Drniša ipak odlučila za Drniš i tako nam otkrila imena drugih polufinalista. U drugoj su se utakmici za polufinale na jednom terenu borili Vinkovčani i Bjelovarčani dok su na drugom svoje snage odmjerili Zagrepčani i Zadrani. S prvog terena kao polufinalisti prošli su Vinkovčani, a njih su pratili i Zadrani koji su jednom tricom presudili Zagrepčanima i otišli u polufinale.

Oglas

Na kraju se zlatnom medaljom s Državnog prvenstva u košarci okitila zadarska momčad iz Gimnazije Vladimira Nazora, koja je u finalu svladala Srednju školu Ivana Meštrovića iz Drniša. U borbi za treću poziciju slavila je Gimnazija Matije Antuna Reljkovića iz Vinkovaca.

Oglas

Klasična gimnazija fra Marijana Lanosovića s pravom javnosti iz Slavonskog Broda osvojila je drugo mjesto u konkurenciji djevojaka.