Vihor definitivno out, u Bukovlju odlučuju u sljedećih nekoliko dana

Vijest koju smo sinoć donijeli danas je dobila svoju potvrdu sa svih zainteresiranih strana. Tajnik NK Vihor Zdravko Kubica nam je potvrdio da će se u Jelisavcu od sljedeće sezone igrati 2. ŽNL.

Oglas

– Skupština kluba odlučila je da istupimo iz 3. HNL iz više razloga. U našoj drugoj momčadi i mlađim kategorijama stasali su vrlo kvalitetni igrači koji će od sada biti nositelji kluba, igranje 3. HNL za njih bi bilo prezahtjevno, a više ne želimo i nećemo dovoditi skupe igrače iz udaljenih mjesta, novac koji se trošio na njih bit će preusmjeren na infrastrukturu, naš glavni sponzor gospodin Komak se složio s tim i krećemo graditi nešto što će u Jelisavcu ostati vječno. Kako je naša druga momčad igrala 2. ŽNL preuzimamo taj status i uz novi smjer krećemo graditi klub za budućnost u kojoj smatramo da je naš realan domet 1. ŽNL koju ćemo već kroz predstojeću sezonu pokušat izboriti – rekao je Zdravko Kubica za Sportalo.

Oglas

Kontaktirali smo i gospodina Željka Bela koji nam je pojasnio da još nisu dobili službenu obavijest iz Jelisavca o istupanju iako su usmeno upoznati sa svime te će već u ponedjeljak kontaktirati Slavonac iz Bukovlja kojem će ponuditi da ostanu u 3. HNL. Ukoliko se u Bukovlju odluče za MŽNL neće snositi nikakve konzekvence, stvar je njihove odluke gdje žele igrati. Ako se u Bukovlju odluče za četvrti rang, sljedeći korak Saveza je ponuditi mjesto u 3. HNL Dilju i Svačiću kao drugoplasiranima, a ako i jedni i drugi prihvate ponudu igrat će kvalifikacije. Ukoliko jedni prihvate a drugi ne, ovaj koji je prihvatio ima izravan put.

Oglas

Iz Bukovlja su preko tajnika Marija Marića poručili da ih je ova situacija zatekla, da su već pustili nekoliko igrača koji su bili nositelji momčadi, no u sljedećih nekoliko dana će odlučiti mogu li se dovoljno dobro posložiti u vrlo kratkom vremenu, odluka bi trebala biti poznata već u nedjelju iako imaju vremena donesti ju do 15. srpnja do kada će biti rok za prijavu. Ono što je važno kod odluke momčadi iz Bukovlja je podrška načelnika Davora Petrika da se igra 3. HNL čime možemo reći da je onaj najvažniji financijski i logistički dio osiguran.

Čitava stvar će se dakle rasplesti u sljedećih nekoliko dana, za vjerovati je da će 3. HNL i u novoj sezoni brojati 18 klubova.