/Vida bez sankcija zbog videa nakon utakmice FIFA POSLALA UPOZORENJE
vida rakitić

Vida bez sankcija zbog videa nakon utakmice FIFA POSLALA UPOZORENJE

U ludom slavlju nakon pobjede nad Rusijom Domagoj Vida i Ognjen Vukojević poslali su poruku svojim prijateljima u Ukrajini, a snimka se na kraju pokazala pomalo spornom jer je shvaćena kao politička. Engleski mediji pustili su priču da bi Vida mogao biti suspendiran na dvije utakmice, no danas je stigla vijest da je Vida samo upozoren i time je ta priča zaključena, Domagoj će igrati polufinale i finale Svjetskog prvenstva.

Soccer Football - World Cup - Quarter Final - Russia vs Croatia - Fisht Stadium, Sochi, Russia - July 7, 2018 Croatia's Domagoj Vida celebrates their second goal REUTERS/Carl Recine

 REUTERS/Carl Recine

IZVUKAO SE

SJAJNA VIJEST ZA DOMAGOJA VIDU I HRVATSKU REPREZENTACIJU Fifa je potvrdila odluku zbog koje je laknulo cijeloj Hrvatskoj, oglasio se i heroj Vatrenih

AUTOR: 
  • Sportske Novosti
 •  OBJAVLJENO:
 • 08.07.2018. u 16:26

 • Međunarodni nogometni savez (FIFA) izrekao je upozorenje hrvatskom reprezentativnom braniču Domagoju Vidi i članu stručnog stožera Ognjenu Vukojeviću koji su nakon četvrtfinalne utakmice na Svjetskom prvenstvu protiv Rusije putem društvenih mreža poslali poruke prijateljima u Ukrajini u kojima Vida kaže “Slava Ukrajini”.

  Otočki su se mediji nakon pobjede nad Rusijom u četvrtfinalu raspisali o mogućoj suspenziji Domagoja Vide sa svjetskog prvenstva.

  Međutim, u međuvremenu je službeno objavljeno da je FIFA dopustila mogućnost igranja hrvatskoga braniča u polufinalu protiv Engleske i uputila mu “samo” službenu opomenu, što su potvrdili i iz HNS-a.

  Podsjetimo, Međunarodna nogometna federacija (FIFA) pokrenula je istragu protiv hrvatskoga braniča Domagoja Vide zbog njegovog videouratka koji je zajedno s Ognjenom Vukojevićem snimio nakon pobjede protiv Rusije u četvrtfinalu SP-a u Sočiju, a jedna od mogućih kazni bila je i suspenzija hrvatskog reprezentativca na dvije utakmice.

  “Disciplinska komisija Fife izrekla im je disciplinsku mjeru upozorenja, na temelju čl. 4/2 i 5/4a Propozicija natjecanja”, stoji u objašnjenju na web-stranici HNS-a.

  Nakon obavijesti o mogućoj suspenziji, oglasio se i Vida.

  “Žao mi je što je dio medija protumačio na ovakav način našu komunikaciju. Naravno da se nije radilo o političkoj poruci, već samo o zahvali za podršku iz Ukrajine gdje smo igrali dugi niz godina. Nije nam namjera bila bilo koga uvrijediti. Kroz karijeru sam igrao sa suigračima iz puno zemalja i sve ih iznimno poštujem, a kao što imam puno prijatelja u Ukrajini, tako ih imam i među Rusima te sam ponosan na sva ta prijateljstva. Sretan sam što znam ruski jezik, uživam u ruskom gostoprimstvu na ovom natjecanju i duboko se nadam da ova izjava neće biti shvaćena kao ništa drugo nego poruka zahvale prijateljima iz Ukrajine na podršci, ne u utakmici protiv Rusije nego općenito na Svjetskom prvenstvu”, prenosi HNS.

  Podijeli
  •  
  •  
  •