Veterani HNS-a uveličali rođendansko slavlje u Korođu

Selekcija veterana HNS-a uveličala lijepu obljetnicu NK Đezelem Korođ koji je doživio prekrasnih 95 godina!
Zanimljiv nogometni događaj održan je proteklog vikenda u Korođu, gdje stanuje najdugovječniji hrvatski nogometni ligaš s mađarskim predznakom, a udruga veterana Đezelem Korođ organizirala je lijep sportski događaj odnosno obilježeno je 95 godina od osnutka kluba. Športski nogometni klub izvorno „Győzelem” (Pobjeda) Kórógy, osnovan je 1927. godine, a ovo ime nosi od 1947. (tijekom osnivanja klub se zvao SK “Jug”). Zbog srpske agresije na Republiku Hrvatsku, mještani Korođa morali su napustiti svoja vjekovna ognjišta 1991. godine i tada zbog progonstva prestaje s radom da bi se 1993. godine aktivirao u progonstvu u Vinkovcima.
Uz pomoć nogometnih klubova iz okolice Vinkovaca (koji su ustupili svoja igrališta), uspjeli su održati dugogodišnju nogometnu tradiciju i zbrinjavanje mladeži iz sela u progonstvu do povratka. Od 1998. godine nakon povratka nastavljaju svoje aktivnosti u Korođu.
Ovaj događaj popraćen je paljenjem svijeća izaslanstava kod spomenika u centru Korođa za poginule branitelje, a domaćini su se potrudili primiti svoje goste u Domu lovaca, te se pohvaliti ETNO imanjem. Nakon središnjeg događa, prijateljske utakmice, gdje je rezultat bio u drugom planu, upriličili su i prigodan domjenak u lijepo uređenim prostorijama Doma kulture u Korođu.