Veni, vidi, vici – Grabovac je prvak osječke 1. ŽNL

Veni, vidi vici – Dođoše, vidješe i osvojiše! Momčad Grabovca kao novak među osječko baranjskim županijski prvoligašima okitila se nasklovom prvaka!

Krenuo je Grabovac furiozno u sezonu, u prvom kolu su pokazali snagu i sa 6:2 nadigrali Hajduk iz Marijanaca, a do jesenskog odmora upisali su samo jedan poraz, onaj od Metalca, koji im je i ostao jedini s obzirom da su dva proljetna kola odradili s uspješno, s učinkom od 4 boda s dva zahtjevna gostovanja. Iako bodovna prednost nije kao u nekim ligama takva da jamči da bi naslov završio na istoj adresi kao i u ovom slučaju prekida, ipak je jasno da je Grabovac pokazao najviše, vrlo izvjesno bi i na terenu osvojio titulu tako da slavlje u Baranji sasvim sigurno ima opravdanost i sportsku valjanost.

Nakon 17. kola, samo s jednim porazom i šest bodova više od drugoplasiranog Tomislava iz Livane, izborili su ulazak u MŽNL. Od prvog kola su Grabovčani krenuli ozbiljno i dali naslutiti ovakav scenarij. Ozbiljnost uprave i kvaliteta igračkog kadra omogućila im je da većinu vremena provedu na prvom mjestu. Nadmoć se pogotovo osjetila na domaćem terenu gdje su odigrali tek jedan remi. Napadačka igra je svakako najjača karika novog prvaka, pa su tako na svakoj odigranoj utakmici zabili makar po jedan pogodak. Upisavši ih tako 42, dok su kapitalirali tek šesnaest puta. Valja napomenuti da im je mreža bila netaknuta skoro pola prvenstva (šest kola). Trener Zdenko Sambol i njegov pomoćnik Milan Krajnović odradili su odličan posao, koristivši tako 23 igrača. Spoj mladosti i iskustva, većinom igrača s temeljem nogometnog školovanja, odskakao je u svim segmentima ovog natjecanja.

Predsjednik Zlatko Pinjuh uz neumornu upravu, gdje su se istaknuli Josip Crnčan, Ilija Domazet, Željko Jurak, Marina Prugovečki i Vladimir Vrdoljak, davali su punu podršku igračkom kadru. Grabovčani ne misle stati na ovome. Svakodnevno rade na uređenju stadiona i poboljšanja cijelog kolektiva. Tako se nadziru nove staze oko igrališta, semafor i pomoćno igralište. U svakom slučaju lijepa sportska priča se stvara u malom baranjskom mjestu.

Igrači koji su nastupili za HNK Grabovac u sezoni 2019./2020. Alen Bat, Toni Bilandžić, Aleksandar Brumen, Darko Brumen, Matija Crnčan, Nemanja Ćupurdija, Marko Drmić, Ivan Đurković, Matej Grafina, Ivan Horaček, Jan Jumić, Josip Jakovčević, Franko Kulešević, Tomislav Lucić, Roberto Marić, Fran Mucak, Ivan Pinjuh, Dino Sambol, Ivan Stazić, Nikola Šafar, Tomas Tadić, Dario Tomašev, Ivan Vrdoljak LISTA STRIJELACA: Ivan Đurković (10) Toni Bilandžić (8) Tomislav Lucić (6)

Nažalost naši čitatelji su kroz sezonu ostali uskraćeni za izjave iz Grabovca, i dan danas nam nije jasno zašto, no to je klupska odluka i mi ju poštujemo, a klubu i momčadi želimo puno sreće u Međužupanijskoj ligi Osijek – Vinkovci.