Veljko Mršić: U veljači nastavljamo gdje smo stali - SPORTALO

Veljko Mršić: U veljači nastavljamo gdje smo stali

Odličnom predstavom Hrvatska je zatvorila “balon” u Istanbulu u kojem je pobjedama nad Turskom i Švedskom osigurala plasman na Europsko prvenstvo, a ovako su utakmicu vidjeli izbornik Veljko Mršić i Pavle Marčinković, MVP posljednje utakmice sa Švedima.

Izbornik Veljko Mršić: “Stvarno smo sretni s ovom pobjedom jer Švedska je dobra momčad koja igra dobru košarku i nikad ne staje. Bili su oslabljeni, nije im mogao igrati Spires koji se ozlijedio jučer na treningu i to nam je dosta olakšalo posao. Imamo stvarno dobru kemiju i uživamo igrajući zajedno, što od početka ponavljam kao papagaj. 4-0 nismo mogli očekivati iako smo se potajno nadali tome. Čestitam još jednom dečkima i cijelom stručnom stožeru i svim ljudima iz Saveza na tome što smo se plasirali na Europsko prvenstvo. Idemo sad tri mjeseca uživati u ovome što smo napravili, želim igračima puno sreće u njihovim klubovima, da prije svega svi budu zdravi i da u veljači nastavimo ovdje gdje smo stali.”

Pavle Marčinković, najkorisniji igrač utakmice: “Najbitniji je plasman na Europsko prvenstvo, a moja igra nije toliko bitna jer bi se sigurno istaknuo netko drugi da ja nisam. Mislim da je do ovakvog učinka lakše doći pored ovako kvalitetnih igrača koji će te naći i potvrditi kad si slobodan, a moje je bilo samo da iskoristim priliku. Prije dva dana je Miro držao cijelu ekipu, danas je dao ruke, Šaka svaku utakmicu, i Rogić, svi dečki da nekog ne izdvajam. Imali smo i teških situacija, neki dečki su prebolili koronu, bio je ovo veliki izazov i eto… super da smo i matematički riješili pitanje plasmana.”

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.