/U Velikoj održan 6. “Papučki cener” – memorijalna utrka u spomen na 11 hrvatskih branitelja koji su stradali na Papuku, 02. 12. 1991. godine KOMLENOVIĆ I SABO POBJEDNICI UTRKE
velički cener pšs

U Velikoj održan 6. “Papučki cener” – memorijalna utrka u spomen na 11 hrvatskih branitelja koji su stradali na Papuku, 02. 12. 1991. godine KOMLENOVIĆ I SABO POBJEDNICI UTRKE

VELIKA/POŽEGA – U Velikoj je u nedjelju, 01. prosinca 2019. održan 6. “Papučki cener” – memorijalna utrka koja se trči u spomen na 11 hrvatskih branitelja koji su stradali na Papuku, 02. 12. 1991. godine i koja je dio Memorijalnog planinarskog pohoda na Anđinu baraku.

Atletski klub Požega ove je godine po prvi puta bio uz PD Mališćak i Park prirode Papuk jedan od organizatora utrke. Po hladnom, ali sunčanom vremenu na startu ispred zgrade Parka prirode okupilo se 36 natjecatelja koji su nakon pozdravnog govora načelnika općine Velika Vlade Bobana krenuli prema cilju kod spomen obilježja stradalim braniteljima i tako u svladali “najtežih cestovnih 10 km u Slavoniji”.

Trkače su u cilju dočekali vrući čaj, kuhano vino, kruh i mast i čvarci tako da su mogli dobro nadoknaditi izgubljene kalorije tijekom utrke. Nakon završetka utrke predstavnici organizatora zapalili su svijeće i odali počast hrabrim braniteljima koji su svoje živote položili za slobodu naše Hrvatske.

 

Pobjednici utrke :

Muška konkurencija:

1. Đuro Komlenović (Cjevomont Kutina) – 48:13 min

2. Vladimir Klinčić (AU Moslavina u pokretu) – 50:36 min

3. Damir Kligl (SRK Baraber) – 50:44 min

 

Ženska konkurencija:

1. Sonja Sabo (PD Đakovo) – 56:18 min

2. Nataša Mihoci (IND) – 59:46 min

3. Jasna Tušek-Lončarić (AK Maksimir) – 1:05:57h

 

Atletski klub Požega čestita svima na ostvarenim rezultatima i zahvaljuje se sponzorima koji su omogućili održavanje ove utrke, a to su : Požeško-slavonska županija, Turistička zajednica Općine Velika, Općina Velika, Clarum, Ljekarne Filipović, Ožujsko pivo, Cor d.o.o., Grad Požega, Dietpharm, Vinarija Perić i Ljekarna Škoko.

Foto/Izvor PŠS

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.