Veliko srce ekipe s Kolonije ponovo usmjerilo sredstva prema potrebitima i bolnici Josip Benčević

Unatoč pandemiji i svim mjerama ove godine uspješno je na Koloniji održan 11. Humanitarni malonogometni turnir. Njega su organizirali Malonogometni klub Kolonija i Župa Svetog Dominika Savija te Caritas slavonskobrodskog dekanata. Ove godine na turniru nisu igrali seniori niti veterani kao i juniori. Veći dio prihoda od turnira išao je za liječenje bivšeg nogometaša Elina Mašića, dok je dio sredstava od turnira namijenjen i Općoj bolnici “dr. Josip Benčević”.

Oglas

Prema običaju u ovom terminu održava se Humanitarni malonogometni turnir na Koloniji kojeg zbog pandemije prošle godine nije bilo. Turnir je bio upitan i ove godine, ali se ipak održao i to po 11. put, dok sada nije bilo seniora, veterana i juniora. Igralo se 4 dana te je u 5 kategorija ukupno bilo 68 ekipa koje su uz 3 revijalne odigrale 129 utakmica. Uz ekipe i klubove s područja Slavonskog Broda i Brodsko – posavske županije tu su bile i one iz: Osječko – baranjske, pa Požeško – slavonske i Sisačko – moslavačke županije. Sve utakmice kako po skupinama, a tako i u završnici igrale su se u komadu po 15 minuta. Samo su kadeti imali 4 igrača u polju i vrata na golu, dok su svi ostali igrali 5+1.

Oglas

Veći dio prihoda od ovogodišnjeg humanitarnog turnira na Koloniji, a to je 5.000 eura bit će uplaćeno za liječenje bivšeg nogometaša Marsonije Elina Mašića na čiji je račun NK Libertas iz Novske koji je na ovom turniru igrao s mlađim pionirima već donirao 2.800 kuna. Dobrotvorna udruga MNK Kolonija Sv. Dominik Savio već godinama uspješno surađuje s Općom bolnicom “dr. Josip Benčević” i to pedijatrijom za koju će se od od ovog turnira uplatiti 25.000 kuna.

Oglas

Najmlađa kategorija bili su limačići koji su 2013. godište i mlađi te je među 7 ekipa u finalu Budainka s 3:2 bila bolja od druge postave Marsonije. Za pobjednički sastav golove su dali: Šimun Gusak, Ivano Katinić i Mateo Marušić, dok su strijelci za drugu ekipu Marsonije bili: Teo Matanović i Danijel Danijel. Za 3. mjesto kod limačića je Marsonia 1 sa 6:0 nadigrala Slogu iz Nove Gradiške. Kod limača koji su 2011. godište i mlađi bilo je 10 ekipa, dok je u finalu Marsonia nakon boljeg izvođenja penala s 2:1 bila bolja od Studija Pixel iz Osijeka. Penali su se izvodili i za 3. mjesto, a tu je NOPO Legen iz Gornje Vrbe sa 4:3 bio uspješniji od Budainke. Marsonia je bila najbolja i kod mlađih pionira koji su 2009. godište te su oni među 16 ekipa u finalu također bolje izvodili penale nakon kojih su s 3:2 svladali Željezničar 2009. Za 3. mjesto su mlađi pioniri Svačića iz Starog Slatinika koje vodi Miroslav Buljan s 5:0 nadigrali Vinogorac 09. Najviše ekipa i to 19 bilo je u starijim pionirima koji su 2007. godište, a tu je momčad pod nazivom Slučajni prolaznici s 3:0 pobijedila NOPO Legen. Dvostruki strijelac bio je Ivan Vukoje, dok je 1 pogodak zabio član zagrebačkog Dinama Mihael Mihaljević.

Za 3. mjesto u starijim pionirima Budainka je s 2:1 svladala Vesnu. Najstarija kategorija na turniru bili su kadeti koji su 2005. godište i mlađi te su do same završnice najviše pokazale ekipe Brodplast i Taxi Joker.

Na kraju je kod kadeta BrodPlast otišao do kraja te je u finalu nakon boljeg izvođenja penala bio bolji od ekipe Koka juniors s 3:2. U regularnom dijelu bilo je 1:1, dok je za BrodPlast pogodak postigao Luka Štimac, a za Koku juniors Ivan Gavran. U utakmici za 3. mjesto Taxi Joker je sa 4:1 pobjedio Bonđolini. Odigrane su i 3 revijalne utakmice u kojima su igrale Marsonia 2007 i 2010 godište protiv selekcije turnira. Još su se sastali treneri iz ekipa koje su igrale na turniru i roditelji koji su u Organizacijskom odboru. Održan je i turnir u pikadu, dok je pojedinačno među 50 igrača pobjedio Ivica Kozina. Pikado se igrao i u parovima te su među 21. para najuspješniji bili Marko Bajan i Dario Radman. Na turniru u Beli najbolji su bili Matej i Tomislav Matković.

Tekst / Foto Josip Šebalj