Veliki uspjeh Krpanovog projekta Vježbaj doma

Pandemija koronavirusa je možda privremeno zaustavila nogomet, ali nije zaustavila nogometaše u vježbanju. Hrvatski nogometni savez svakodnevno je ponudio video treninge mladim nogometašima, a nakon 35 objavljenih videa vidljiv je i lako mjerljiv veliki uspjeh projekta #vježbajdoma.

Oglas

HNS je kroz projekt #vježbajdoma želio potaknuti mlade nogometaše da tijekom ove izvanredne situacije iskoriste slobodno vrijeme za tjelesnu aktivnost i usavršavanje svojih sposobnosti. Svakodnevno su objavljivani video materijali s treninzima koji se mogu izvesti kod kuće, bez dodatnih sprava i pomagala, a među videima je bilo i uputa liječnika o zdravoj prehrani kao i savjeta o psihološkom pristupu ovim neuobičajenim okolnostima.

Oglas

U kreiranju videa sudjelovali su hrvatski seniorski i mladi reprezentativci i reprezentativke u velikom i malom nogometu, stručnjaci za kondicijsku pripremu, izbornici, treneri i stručnjaci iz drugih područja poput medicine i psihologije, kao i još niz nogometaša i nogometašica iz brojnih klubova.

Oglas

“Od srca zahvaljujem svima koji su sudjelovali u stvaranju ovih treninga jer smo pokazali zaista veliko jedinstvo u želji da približimo znanja, vještine i iskustvo vrhunskih trenera i nogometaša našoj velikoj bazi. Veliko hvala i svima koji su vježbali s nama, a brojke pokazuju da je takvih bio zaista velik broj. Naposljetku, zahvaljujem i našem video analitičaru, Nikoli Buzadžiću, koji je uložio puno truda u montažu ovih uradaka koji imaju trajnu vrijednost za HNS i mlade nogometaše.  Drago mi je što na ovaj način pomažemo sportašima da ostanu u formi, ali znam da svi jedva čekaju povratak na nogometne terene. Nadam se da će nam epidemiološka situacija u zemlji to relativno uskoro i omogućiti, a do tada – nastavimo vježbati doma”, poručio je glavni instruktor HNS-a Petar Krpan.

Završne brojke uistinu su impresivne. Čak 35 treninga objavljeno je na četiri HNS-ova kanala: YouTubeuFacebooku, Instagramu i Twitteru, pri čemu su objave prikazane više od milijun puta. Samo na YouTubeu i Facebooku ukupno vrijeme gledanja je više od 5500 sati, a na Facebooku i Instagramu su prikupili gotovo 200,000 oznaka “sviđa mi se”.

“Bili smo svjesni da je više od 100.000 mladih nogometaša ostalo bez svakodnevnih treninga te smo ih željeli potaknuti da što više vježbaju doma, i to na kvalitetan način. Zato smo uključili sjajne kondicijske trenere iz svih dijelova Hrvatske te svima zahvaljujem što su pristali podijeliti svoja znanja putem videa. Također, uključili smo niz naših poznatih nogometaša i nogometašica, kao i malonogometaša, da bismo dodatno inspirirali one koji vježbaju s nama. Svi snimljeni treninzi će ostati dostupni na HNS-ovim kanalima za sve koji žele nastaviti vježbati po ovakvim visokim standardima”, izjavio je Ivan Krakan, HNS-ov instruktor kondicijske pripreme za reprezentacije mlađih uzrasta, koji je s glavnim instruktorom Krpanom inicirao projekt #vježbajdoma.

Foto SS YT

Izvor HNS