Veliki posao uprave Đakova: Pogledajte što je potrebno za licencu

Aktualna sezona 3. HNL zaista nam nudi iznimno uzbudljivu borbu na vrhu kao i na začelju, puno je matematike, puno je želja i ambicija, ali i puno posla koji se ne vidi na prvu. Već smo više puta pisali o tome tko može izboriti plasman u 2. HNL, prvak, tko osim njega može u jedinstvenu 3. HNL koja je mnogima ove godine probudila ambiciju. Jedan od 6 klubova koji s pravom računaju na plasman u viši rang natjecanja i koji je podnio zahtjev za licenciranje je Đakovo Croatia.

Oglas

Đakovački nogometaši pod vodstvom Igora Totha tek trebaju izboriti poziciju koja vodi ka jedinstvenoj 3. HNL, no njima iza leđa lavovski posao je odradila uprava pod vodstvom Ivana Mikulića. Rico, kako ga svi poznanici zovu, u protekle četiri godine je sa svojim ljudima odradio sjajan posao, sam dolazak na đakovačke stadione, jer uređuju i održavaju dva, svakom ljubitelju nogometa ubrza puls, ono što se tamo vidi je vrijedno divljenja. I ne staju, nikada nisu zadovoljni i nove ideje i planovi samo dolaze. I realiziraju se. Škola nogometa Đakova je na vrlo visokoj razini i njen rad će tek donositi plodove prvoj momčadi, infrastruktura je debelo iznad prosjeka 3. HNL, usudimo se reći i najbolja u trećeligaškom društvu, klub je posložen na svim razinama, a da je tomu tako najbolje svjedoči drugi dio našeg teksta koji smo preuzeli sa klupske stranice koji detaljno opisuje što su sve od papirologije predali HNS-u za potrebe postupka licenciranja za sljedeću sezonu. Zaista impresivno to izgleda, sada je na Tothu i igračima da to na adekvatan način poprate i ostvare zacrtano:

Oglas

Četiri godine sustavnog rada na dokumentaciji, posebice posljednjih pedesetak dana kada su se finalizirali razni elaborati s više od 400 stranica. Na osnovu navedenoga, predan je zahtjev za odobrenje licence za Drugu HNL u predstojećoj sezoni s tim da licenca ujedno vrijedi i za jedinstvenu Treću HNL. Uvjeti za ishođenje licence uistinu su zahtjevni, za mnoge i nedostižni, no u to u ovom trenutku nećemo ulaziti. Svatko neka vodi svoju brigu. Možemo samo naglasiti da, mi kao Klub, ispunjavamo traženo i spremni na taj iskorak – plasman u viši rang. Trebalo je poprilično vremena i uistinu dosta truda, htijenja i odricanja kako bi se stanje u Klubu dovelo do trenutnog, ali mladi, poduzetni i prije svega veliki zaljubljenici u svoj grad i svoj klub, došli su prije četiri godine u Klub i to bez ikakvih skrivenih motiva, kako bi se taj iskorak i ostvario. Svjesni smo svega, svih mogućih prepreka, ali i sigurni u ono što radimo i vjerujemo. Vjerujemo u svoje sposobnosti, u momčad, trenere, vjerujemo u nogomet. Od naših ciljeva zasigurno nećemo odustati i borit ćemo se, naglašavamo – isključivo na zelenom travnjaku, sve do posljednje kapi znoja kako bismo to i ostvarili. Kada dajemo, a ne očekujemo i ne tražimo ništa zauzvrat, tada dajemo iz čista srca. Iz ljubavi. Prema svom gradu. Prema svom klubu. Kriteriji koje smo uspješno kroz 4 godine sustavno pripremali i planirali, a intezivno proteklih 50-tak dana su sljedeći: LICENCIRANJE NOGOMETNIH KLUBOVA ZA SEZONU 2022./2023. Kriteriji za dobivanje licence Pravilnik o licenciranju klubova HNS opisuje 5 skupina kriterija, a to su: sportski(10), infrastrukturni (60), kriteriji administracije i stručnog osoblja(17), pravni(4) i financijski (7), a ispunjenje kojih je uvjet za dobivanje licence.

Oglas

1.Infrastrukturni kriteriji uključuju: Prosudbu sigurnosti koju provode:

a) INSPEKTORAT UNUTARNJIH POSLOVA – ELABORAT ELEKTROTEHNIČKIH INSTALACIJA (ARES)

– ELABORAT O ISPITIVANJU I DJELOVANJU MUNJE – ARES

– ELABORAT PLINSKIH INSTALACIJA ( PALAS)

– NALAZ DIMNJAČARA (MATIJA BUDROVAC)

– ZAPISNIK O ISPRAVNOSTI PLINSKIH TROŠILA (PLINOSERVIS VUČKOVIĆ)

– ZAPISNIK O ISPRAVNOSTI PANIK RASVJETE -ELEKTRO BUGY

– ISPRAVNOST VATROGASNIH APARATA

b) MUP OSJEČKO-BARANJSKA:

– PLAN EVAKUACIJE I SPAŠAVANJA

– PLAN ORGANIZACIJA UTAKMICE

c) GRAĐEVINSKI INSPEKTOR ( PROCJENE OSIJEK)

-STRUKTURE STADIONA -PROCJENA SIGURNOSTI STADIONA

– (ELABORAT) d) SANITARNA INSPEKCIJA – Sanitarna inspekcija utvrdila je da su svi sanitarni čvorovi koji se nalaze u sklopu stadiona prostrani, čisti i higijenski, opremljeni s dovoljnim brojem sjedećih toaleta, pisoara, umivaonika s hladnom i toplom vodom i s dovoljno papirnih ručnika te sa tekućim sapunom.

– U UGOSTITELJSKOM KLUPSKOM OBJEKTI na uvid dostavljena sva dokumentacija koja obuhvaća sanitarni pregled – Potvrde: Analiza vode, Analiza briseva, (Inspecto), Ugovor o pružanju usluga dezinfekcije, dezinsekcije , i deratizacije ( Sanitacija, Osijek).

e) KONTROLNA PROSTORIJA Stadion mora imati na glavnoj tribini kontrolnu prostoriju minimalne veličine 10m2 namijenjenu za predstavnike MUP-a

f) VLASNIŠTVO STADIONA Zakonski vlasnik stadiona je Grad Đakovo. Temeljem članka 39. Statuta Grada Đakova Gradonačelnik Grada Đakova donio je slijedeću Odluku Gradonačelnik Grada Đakova dodjeljuje na korištenje HNK Đakovo Croatia športske objekte i športske terene u Đakovu na određeno vrijeme -10 godina (13.05.2020 -13.05.2030.).

g) RAZGLAS I SEMAFOR ​- Ugovor o održavanju uređaja sklopljen je s tvrtkom SMART SERVIS

​h) SANITARNI OBJEKTI ​Ugovor o najmu pokretnih eko WC- kabina sklopljen je s tvrtkom ILIRIC -EKO d.o.o.

i)DIMENZIJE GLAVNOG I POMOĆNIH NOGOMETNIH IGRALIŠTA Elaborat izradio BAJS-ing d.o.o 2. Administracija i stručno osoblje

a) OSOBA ODGOVORNA ZA LICENCIRANJE Željko Kovač (tajnik kluba)

b) FINANCIJSKI SLUŽBENIK Zaključen ugovor: Servis za knjigovodstveno-financijske usluge ”POLGAR”

c) VODITELJ PROGRAMA MLAĐIH UZRASTA

d) TRENER SENIORSKE MOMČADI

e) POMOĆNI TRENER SENIORSKE MOMČADI

f) TRENER JUNIORA

g) TRENER KADETA

h) TRENER STARIJI PIONIRI

i) TRENER MLAĐI PIONIRI

j) TRENER POČETNICI

k) TRENER POČETNICI

l) LIJEČNIK Zaključen ugovor s doktorom MIRKO PETROŠEVIĆ

n) FIZIOTERAPEUT Zaključen ugovor s TEA KLEMEN (PRVOSTUPNICA FIZIOTERAPIJE)

o) ZAŠTITARI Zaključen ugovor s tvrtkom BILIĆ -ERIĆ

3. Pravni kriteriji Svi dokumenti dostavljeni (Izvadci iz registara, izjave, članstvo )

4. Sportski kriteriji – Dostavljen program razvoja mlađih uzrasta – Dostavljeni spiskovi svih registriranih igrača (12 kategorija škole nogometa koja broji 300-tinjak polaznika, predpočetnici 1 i 2, početnici 1 i 2, mlađi pioniri 1, mlađi pioniri 2, stariji pioniri 1, stariji pioniri 2, kadeti, juniori, seniori, mala škola nogometa i djevojčice)

– Sudačka pitanja – Dostavljena potvrda o održanim predavanjima

– Pojedinačne potvrde o sudjelovanju na obveznim seminarima