/Veliki klub iz malog grada: 20 godina MNK Male mljekare NA PROSLAVU STIŽA FUTSAL DINAMO
MALA MLJEKARA DINAMO

Veliki klub iz malog grada: 20 godina MNK Male mljekare NA PROSLAVU STIŽA FUTSAL DINAMO

VALPOVO MNK Mala Mljekara, perspektivan drugoligaš iz istočne regije, ove godine slavi 20 godina uspješnog rada, a za veliku obljetnicu u Valpovo dovode i veliki Futsal Dinamo. Ovo je njihova priča…

U 20 godina djelovanja kroz Malu Mljekaru protutnjalo je 250 igrača. Uz deset godina konstantnog natjecanja u Drugoj HMNL i pet završnica Prvenstva Hrvatske u kadetskoj i juniorskoj kategoriji, ovaj drugoligaš s istoka može se pohvaliti i drugim mjestom na kadetskom prvenstvu Hrvatske 2012./2013., osvajanjem Kupa regije istok 2015., ulaskom u osminu finala Kupa Hrvatske… A mogli bi toga nabrojati i još.

No jednu stvar je posebno bitno istaknuti.

U dva desetljeća izrasli smo u respektabilan i stabilan klub hrvatske regije istok, a sve zahvaljujući velikom broju entuzijasta i volontera koji nikada ništa od kluba nisu tražili, a dali su mu sve” – hvalospjevno je Matko Šutalo, predsjednik spomenutog kluba, počeo opisivati najveće uspjehe Male Mljekare.

 

Posljednjih nekoliko godina klub intenzivno radi na okupljanju mlađeg igračkog kadra, a u mlađim kategorijama imali su i niz reprezentativaca poput Silvija Anočića, Emanuela Mutshausa, Jakova Šutala, Edija Kopfa i Dinu Paulića.

”Prosjek naše seniorske momčadi je ispod 20 godina na što smo iznimno ponosni. Smatram da jedino tako možemo dugoročno graditi momčad. ” – nastavio je pričati predsjednik Šutalo, koji je ove godine postao i novi gradonačelnik Valpova.

No, mali je problem, ističe novopečeni gradonačelnik, ne samo kod njih, nego i na cijelom istoku, veliki nogomet:

”Većina igrača futsala paralelno trenira i u nogometnim klubovima. To čak i ne bi bio problem da se uspostavi bolja suradnja s upravama velikonogometnih klubova. Naime, u Slavoniji svega dva kluba imaju igrače koji su sto posto u futsalu, dok se svi ostali krpamo. Na stranu to, smatram da Mljekara ima jako dobru momčad koja je spremna svima na istoku pomrsiti račune.”

A što očekuju od kluba u novoj sezoni i koga vide kao favorita?

”Aurelia i Brod odlično rade, okupljaju puno igrača i njima dajem malu prednost, Našice su uvijek odlične, novopridošlice NG su dosta dobri, Osijek 031 se vraća u ligu, Vinkovci su ostali uz Borovo koje okuplja vukovarsku kremu futsala tako da će doista biti gusto. Ipak, očekujemo borbu za vrh. Ako ekipa ostane na okupu te ozbiljno shvate postavljene im zadatke, nemamo se koga bojati” – uvjeren je bio Šutalo, koji se zatim požalio na stanje u Drugoj HMNL – istok.

”Komisija za mali nogomet za Istok nema sluha i to više nije priča, to je činjenica. Sada su nam uskratili po jednog predstavnika na završnici mlađih uzrasta. Umjesto da potiču razvoj futsala u Slavoniji oni ga gase. Na ovaj način kroz nekoliko godina klubovi s istoka će se ugasiti, a to bi nanijelo nepopravljivu štetu i veliki udar na masu entuzijasta koji svojim vlastitim sredstvima i svojim vremenom obučavaju, treniraju i okupljaju ogroman broj djece i mladih. Slavonija doista ima odlične igrače i trenere u svim kategorijama, to treba cijeniti i održavati.”

Gradonačelnik Valpova nije se libio ni otići malo u širinu, te progovoriti o općenitom stanju futsala u Lijepoj našoj.

Smatram da je došlo vrijeme za smjenu kadrova u hrvatskom futsalu. Vrijeme je da se pruži šansa mladim, ambicioznim i sposobnim ljudima, čak i na štetu rezultata… kojih ionako nema”.

Unatoč  problemima s kojima se susreću u ligi, dvadeset godina uspješnog rada MNK Mala Mljekara odlučila je proslaviti na spektakularan način. U Valpovo dovode veliki Futsal Dinamo.

”Iako je Dinamo relativno novi klub u kratkom roku napravili su čudo, respektabilna su momčad i na putu su da postanu institucija u svijetu futsala. Stupili smo s njima u kontakt još početkom ove godine i ovim putem zahvaljujemo im na susretljivosti.” – izjavio je predsjednik kluba.

Sama proslava održat će se 30. rujna 2017. u Gradskoj dvorani u Valpovu. Program kreće u 19.30 revijalnom utakmicom, a vrhunac večeri bit će utakmica seniorskih momčadi MNK Male mljekare i Futsal Dinama s početkom u 20.30 sati.

”Vjerujemo kako ćemo napuniti dvoranu i dostojno proslaviti ovu, za nas, veliku godišnjicu. Nadam se da će se ovoj proslavi odazvati svi igrači koji su kroz 20 godina prošli kroz naš Klub i ostavili trag.”- zaključio je Šutalo te pozvao sve ljubitelje futsala da dođu u Valpovo i svjedoče sjajnom malonogometnom spektaklu kojeg su pripremili.

Ivana Keleš/HRFUTSAL.COM

Podijeli
  •  
  •  
  •