/Veliki interes za Spačvin projekt Volim rukomet VEĆ NA SAMOM POČETKU SE PRIJAVILO PREKO 40 SUDIONIKA
Vizual

Veliki interes za Spačvin projekt Volim rukomet VEĆ NA SAMOM POČETKU SE PRIJAVILO PREKO 40 SUDIONIKA

Veliki interes za sudjelovanje u projektu Volim rukomet Temelji za cjelokupni razvoj i zdrav način života stvaraju se od najranije životne dobi te je važno uključivanje što većeg broja djece i mladih u športske aktivnosti, odnosno stvaranje navike svakodnevnoga tjelesnog vježbanja.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, i to kroz natječaj „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti, te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“. Ukupna vrijednost projekta je 872.032,65 kuna. Iznos koji sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF) iznosi 741.227,75 kuna. Za besplatne treninge kroz projekt Volim rukomet koji provodi rukometni klub Spačva Vinkovci, prijavilo se više od 40 sudionika već u prvim tjednima objave javnog poziva.

U klubu su iznimno zadovoljni odazivom nakon ovako kratkog vremena od objave javnog poziva. I na ovaj način je pružena mogućnost djeci da predanim radom u budućnosti zaigraju u najjačoj rukometnoj ligi u Hrvatskoj. Projektom uvelike pridonosimo ostvarenju ciljeva Strategija borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti u RH; u kojoj se navodi kako se trebaju osigurati uvjeti za uspješnu borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti te smanjenje nejednakosti u društvu, gdje je jasna poveznica s našim Projektom.

Foto Spačva

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.