/Veliki derbi u Sibinju, Svačić u Požegi MEĐUŽUPANIJSKA LIGA SLAVONSKI BROD - POŽEGA
kaptol slavonac jakšić mladost 045

Veliki derbi u Sibinju, Svačić u Požegi MEĐUŽUPANIJSKA LIGA SLAVONSKI BROD - POŽEGA

Još su dva kola do kraja MŽNL Brod – Požega a u njima nas čeka odluka o jesenskom prvaku. S najvećim izgledima u tu bitku starta Slavonac iz Bukovlja koji ima mali ali vrijedan bod više u odnosu na Svačić i dva u odnosu na svog nedjeljnog domaćina Mladost.

Dakle u Sibinju nas čeka veliki derbi, dvoboj dva kandidata za naslov, dvije najbolje obrane lige. Rosandićeva momčad igra tvrd nogomet s malo golova, malo zabijaju ali još manje primaju. Na svom stadionu su vrlo uspješni, samo je Požega odnijela bod iz Sibinja. Zanimljivo je da je i Slavonac svoj jedini remi na gostovanjima upisao upravo protiv Požege, a jedini gostujući poraz Petrovićeva momčad upisala je u Slatniku. I sve ostalo pobjedila, sa četiri gostovanja su se vratili sa sva tri boda u džepu i kao što smo sredinom prvenstva zaključili više im odgovara igrati u gostima pa nas zasigurno čeka prava poslastica! I Petroviću i Rosandiću zbog kartona nedostaju po dva bitna igrača tako da je i u tom dijelu sve izjednačeno.

Njihov remi ili pobjedu Mladosti s nestrpljenjem čekaju u Slatniku jer Svačić u tom slučaju pobjedom u Požegi može preuzeti vrh uoči posljednjih 90 minuta. No, niti Tadićevu momčad ne čeka lak zadatak, Požega je vrlo iskusna momčad koja zna kako do rezultata iako je na ljestvici daleko od onoga što se od njih očekivalo uoči sezone. Veliki plus za goste je “žutica” koja je poharala domaću svlačionicu, Podoljak je bez trojice prvotimaca i to je sigurno veliki minus i velika prilika za goste iz Slatnika.

Derbi broj dva igra se u Oprisavcima gdje Zadrugar dočekuje susjeda na ljestvici Omladinca. Ovaj dvojac predvodi poveću skupinu klubova koja se svrstala u sredini ljestvice, slično su do sada odradili svoje obveze, slične su i kvalitete pa će i to sigurno biti zanimljiv dvoboj. u kasnijem terminuod 15;30 u Kzmici se vodi bitka za najbolji klub Požeško slavonske županije u ovom rangu, Kuzmica i Lipik čekaju susret izjednačeni. U svakom slučaju bitno je da sve prođe u miroljubivom i sportskom tonu, sve drugo bilo bi tužno i ružno, “stari dugovi” moraju biti zaboravljeni, a na terenu i jedni i drugi imaju svoje adute i računice kako do bodova. U Brodu nas čeka sudar svjetova, Bricin vrtić dočekuje Poletijevu iskusnu momčad. Željo na svom terenu teško gubi bodove unatoč mladost, no Kaptol se diže kako sezona odmiče pa će i tu biti neizvjesnosti. Jakšić putuje u Pakrac u prilično teškoj situaciji, Sikirevci su se probudili, sad već opasno pušu za vratom i Pažinova momčad zaista treba neki bod ohrabrenja, a Pakračani računaju na pobjedu kojom bi stigli u gornju polovinu ljestvice, ili joj se barem dobro približili. Sikirevci su sve bolji, sada niti na gostovanjima nisu bezopasni, posebno ne kod Tomislava koji nije u dobroj formi. Eventualnim slavljem Sikirevci bi možda i pobjegli sa posljednjeg mjesta, a u svakom slučaju bi potpuno ulovili priključak.

mžnl 11 kolo

Podijeli
  •  
  •  
  •