Velika pobjeda Murse, nakon deset godina osvojen Kup!

Odbojkaši Murse Osijek u finalu Kupa Hrvatske u svojoj su dvorani Gradski vrt s 3:1 (17:25, 25:23, 25:20, 25:22) pobijedili momčad Ribole Kaštela i nakon deset godina osvojili ponovno vrijedan trofej. Zanimljivo, i prije deset godina suparnici su im bili također Kaštelani.

U ovom je finalu prikazana sjajna odbojkaška predstava, što samo potvrđuje ovogodišnje tvrdnje mnogih da je domaća liga izjednačenja nego ikada. Iako favoriti, Osječani su se i te kako morali pomučiti za pehar koji im je na kraju na završnoj svečanosti uručio predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveze Ante Baković.

Kaštelani su furiozno osvojili prvi set u kojem su poveli 9:1, ostavivši na kraju domaćina tek na 17 poena. No, Mursa, u ovoj sezoni još uvijek neporažena momčad, u svom 20. ovogodišnjem službenom susretu, u nastavku je ubacila u višu brzinu i na kraju zasluženo pobijedila s 3:1. Iako, sva tri preostala seta bila su vrlo izjednačena, vodila se doslovno borba za svaki poen, ali na kraju su više snage i kvalitete, ali i raspoloženije igrače, imali Osječani, osvojivši dugo željeni trofej.

Ovo finale Kupa Hrvatske sjajna je najava i play-offa domaće Superlige slijedeći mjesec, u kojoj će se još prema plasmanu na tablici naći i Mladost i Split.

Najbolji igrač susreta proglašen je Stojan Ilijev iz Murse Osijek, kojem je predsjednik HOS-a uručio prigodnu plaketu, a nakon susreta vidno sretan i zadovoljan trener Osječana Mario Teppert je rekao:

Dugo smo očekivali ovaj trofej i konačno ga doveli u naše vitrine. Ali, nije bilo lako doći do njega, Kaštelani su pružili sjajan otpor, a naročito su nas iznenadili u prvom setu. Ipak, na kraju je kvaliteta presudila. Nije bilo lako, svi su nas već prije utakmice vidjeli sa zlatnim medaljama oko vrata, a tada nije lako igrati, Ulog je doista bio velik. No, stvari su sjele na svoje mjesto od drugog seta nadalje, kada smo malo oslobodili ruku od grča i na kraju stigli do zaslužene pobjede. Kup je naš, a sada još idemo i po naslov prvaka Hrvatske.