/Velika pobjeda košarkašica Murse MURSA - ZAGREB 64:61
žkk mursa

Velika pobjeda košarkašica Murse MURSA - ZAGREB 64:61

Veliki derbi Druge ženske lige skupine A donio nam je veliku pobjedu za košarkašice Murse koje su sada nadomak kvalifikacija za Prvu ligu što im je veliki cilj ove godine. Vodeći Zagreb je u Osijeku naletio na raspoložene i silno motivirane Osječanke koje su na kraju došle do tijesne, ali slatke pobjede rezultatom 64:61.

Čitava sezona Osječankama je stala u ovih 40 minuta, a tako su je i odigrale, maksimalno borbeno, pa kada i nije išlo u pojedinim dijelovima utakmice Nikšićeve djevojke su svoje minuse pokrivale fanatičnom borbom. Veliko pojačanje Mursicama je stiglo iz Virja, naime u žutom dresu, nakon Petre koja je ostavila veliki trag u Osijeku, sada igra i najmlađa od sestara Šimunić, ponajbolja mlada hrvatska košarkašica – Valentina.

– Utakmicu smo počele čvrsto i agresivno s obranom po cijelom terenu, ali je napadačka realizacija bila slabija. Iako smo uspjevale obraniti dosta toga, u napadu smo promašivale dosta laganih koševa što nam nije omogućavalo da se odvojimo na znatniju prednost. Drugo smo poluvrijeme nastavile s agresivnom obranom, a i šut je konačno krenuo te je sve izgledalo puno bolje. Ipak, do samoga kraja utakmica je bila neizvjesna. Moram istaknuti Kseniju Šarliju koja je u posljednjim minutama preuzela odgovornost i zabila ključne koševe. Uz nju, Valentina Šimunić, koja je s nama tek kratko, odigrala je odlično i u napadu i u obrani te veseli imati igrača poput nje. Zagreb je stvarno odlična ekipa s kvalitetnim igračima na svim pozicijama te nas ova pobjeda zbog toga još više veseli i daje nam vjetar u leđa. Sada nas čekaju dva tjedna pauze, a onda gostovanje u Zagrebu kod Folke Borovje koja nam je nanijela nenadan poraz u Osijeku te nam je prioritet dobiti to. Tom bismo si pobjedom prakitčki osigurale doigravanje za Prvu ligu što i je cilj kluba – rekla nam je kapetanica Murse Petra Šola.

Svakako je ovo iznimno bitna pobjeda za ekipu Murse, sada su djevojke svjesne da mogu protiv svih, pa ako im se ne potkrade nakakvo podcjenjivanje protivnika kvalifikacije za Prvu ligu su im nadomak ruke, a nadamo se onda i povratak tamo gdje im je svakako mjesto, u elitni razred ženske košarke!

Podijeli
  •  
  •  
  •