/Velika pobjeda košarkaša Vinkovaca, u posljednjem kolu u borbi za drugo mjesto Druge lige BRILJANTNA PREDSTAVA IVANA JUKIĆA
kk vinkovci

Velika pobjeda košarkaša Vinkovaca, u posljednjem kolu u borbi za drugo mjesto Druge lige BRILJANTNA PREDSTAVA IVANA JUKIĆA

Sinoć su Vinkovčani priredili još jedno iznenađenje, peti uspjeh u nizu za uvjerljivu pobjedu protiv Rekord Tima. I to kakvu pobjedu. Bez ozlijeđenih Tomislava Popovića i Brune Ćorića te odsutnog Nikole Augustinovića priželjkivali su domaćini bilo kakvu pobjedu kako bi osigurali odlično četvrto mjesto, a osvojili treće u ukupnom poretku.

Trebalo im je +16 za opciju ako budu s istim brojem poraza, a +23 da u trokutu s Belišćem i Rekordom budu sigurni treći, iza Belišća. Na kraju je bilo +37 i nije bilo čak ni predaleko od koš razlike (koju nitko nije ni znao na utakmici jer se ta opcija nije činila realnom) koja bi ih stavila uoči posljednjeg kola na drugo mjesto i u Đakovu bi ovisili samo o sebi. Ovako, ako Belišće kiksa u Vukovaru, Vinkovčanima treba pobjeda protiv prvaka za drugo mjesto. Bez obzira bili drugi ili treći, mlada ekipa iz grada na Bosutu je ostvarila veliki rezultat koji je malo tko očekivao.

Iz kola u kolo su igrali sve bolje, a u drugom dijelu prvenstva imali su samo jedan izgubljeni ogled na gostovanju u Požegi. Tvrdo je bilo u prvom poluvremenu. Trener Vinkovčana je krenuo s tri juniora i dva seniora i dobro je sve izgledalo. Ostojić i Pezer su davali sigurnost, Jukić se odlično borio pod obručima, a odlično su reagirali Tominac i Vujeva. Na drugoj strani vukli su iskusni nekadašnji prvoligaški igrači Karlović i Čelebija. Do kraja izjednačenog poluvremena (42:41) u vinkovačkoj ekipi se već izrotiralo devet igrača s dobrom minutažom dok se na drugoj strani osjetila nervoza uzrokovana umorom ključnih igrača gostiju.

Drugo poluvrijeme je vjerojatno najbolje koje su domaći gledatelji mogli pratiti posljednjih godina, u 20 minuta bilo je 36 razlike. Još su se koliko toliko Oriovčani držali u trećoj četvrtini (30:19), no u posljednjoj su jednostavno pregaženi tempom (32:7). Dobra obrana, mnoštvo oduzetih lopti, istrčavanja, kontri dobrih paseva i laganih koševa uz veliku energiju, želju, suradnju te međusobno bodrenje svih igrača Vinkovaca. Dobra vibracija u ekipi se mogla osjetiti u zraku. Na kraju su Vinkovci ostali na prosjeku primljenih koševa (najmanje u ligi), a ubacili su ih 104. Junior Ivan Jukić je bio još jednom odličan, imao je veliki broj skokova i ubacio je 33 poena, dosta njih treba zahvaliti Stjepanu Pezeru koji je završio utakmicu sa 17 ubačaja, ali imao je barem isto toliko asistencija. Kadet Filip Vujeva (15p) je bio dvoznamenkast, odličnu igru u obrani je pružio drugi kadet Petar Tomić (8), a veliki doprinos su dali juniori Vid Tominac (8) i David Jelinić (9) te Filip Panić u prvom poluvremenu (2) dok su Ivan Ostović (8) i Tomislav Kentržinski (3) davali veliku sigurnost ekipi.

Vinkovci : Rekord Tim 104:67 (20:17, 22:24, 30:19, 32:7)

Vinkovci: Ivan Jukić 35, Stjepan Pezer 17, Filip Vujeva 15, David Jelinić 9, Ivan Ostović 8, Petar Tomić 8, Vid Tominac 7, Tomislav Kentržinski 3, Filip Panić 2, Tomislav Popović 0, Ante Šibenik 0, Karlo Ramljak 0.

Rekord Tim: Marko Karlović 23, Bruno Čelebija 16, Saša Radosavljević 10, Filip Grgić 9, Domagoj Junačko 4, Toni Teskera 3, Darko Šikić 2, Patrik Čukić 0, David Eđed 0, Kristijan Krištija 0, Luka Knežević 0.

Podijeli
  •  
  •  
  •