Veličanstvena pobjeda Osijeka na Kvarneru, prekid pobjedničkog niza za Vukovar

U posljednjem, 11.kolu, jesenskog dijela Superlige za odbojkašice mogli smo gledati puno zanimljivih susreta. Odbojkašice ŽOK Osijeka su na gostovanju kod favorizirane Rijeke ostvarile veličanstvenu pobjedu rezultatom 2:3 (25:15, 25:18, 20:25, 20:25, 10:15) te na pobjednički način završavaju jesenski dio prvenstva. Nije baš najbolje krenuo susret za izabranice Tome Pauna jer su domaće igračice, inače četvrtoplasirana ekipa prvenstva, furiozno krenule u susret te vrlo brzo osvajaju prvi, a zatim i drugi set. Gubitak prve dvije dionice susreta kao da je probudio inat kod Osječanki koje nakon predaha između setova potpuno mijenjaju tijek susreta te relativno lako uzimaju naredna dva seta. U peti set se ušlo bez favorita jer je upravo peti set lutrija u svakoj utakmici, a bolje su se u toj lutriji snašle Osječanke te vrhunskom izvedbom odnose 2 boda u Grad na Dravi.

Oglas

Primač-pucač Osijeka, Ivana Lovrić, ne krije zadovoljstvo pobjedom:

Oglas

“Utakmicu smo loše otvorile, prva dva seta otišla su u ruke Rijeke. Treći set smo se odlučile maksimalno potruditi, što je rezultiralo i dobitkom tog seta, ali na kraju i utakmice. Igra nam je bila dobra, svaki segment je funkcionirao, bilo je jako malo pogrešaka i rupa s naše strane. Nadamo se da ćemo nakon ovakve pobjede u drugom dijelu sezone bolje odigrati ostale utakmice.”

Oglas

Petom pobjedom ove sezone Osijek je ostvario i 13.bod, što je dovoljno za trenutno 8.mjesto prvenstvene ljestvice, a podizanje razine igre pred kraj polusezone definitivno budi nadu u bolji plasman na kraju sezone. Riječanke su ovim porazom pale na 5.mjesto sa 19 bodova.

Odbojkašice Vukovara su nakon prošlotjedne pauze zbog proboja koronavirusa ponovno bile na parketu, no nisu se dobro provele. Na gostovanju kod OK Kaštela, Vukovarke su doživjele poraz 3:1 (25:19, 25:14, 25:27, 25:19) te je tako prekinut pozitivan niz od 8 pobjeda zaredom. Početak susreta dao je naslutiti kako ovo neće biti nimalo laka utakmica za Vukovarke, domaće su furioznim startom osvojila prva dva seta, a to je bio znak za buđenje gošći. Nakon tijesnog trećeg seta koji je ipak završio na strani Vukovara, Kaštelanke su podignule odbojku na razinu više te su sigurno uzele četvrti, odlučujući set. Unatoč ovom porazu, Vukovar nije doživio nikakvu promjenu na ljestvici jer je Rijeka izgubila. 22 osvojena boda u prvoj polusezoni dostatno je za treće mjesto prvenstvene ljestvice za Vukovar koje će u nastavku sezone poslije Nove Godine pokušati napraviti štetu Mladosti i Marina Kašteli na vrhu.

Ostali rezultati ovog kola su:

OK Split 0:3 OK Dinamo

OK Karlovac 3:0 ŽOK Dubrovnik

OK Veli Vrh 0:3 OK Brda

OK Marina Kaštela 1:3 HAOK Mladost