/Večeras ždrijeb skupina za EP u 12 europskih gradova NATJECANJE POČINJE 12.LIPNJA
hrvatska kadić

Večeras ždrijeb skupina za EP u 12 europskih gradova NATJECANJE POČINJE 12.LIPNJA

Večeras ćemo na ždrijebu u Bukureštu saznati protivnike na narednom EP na kojemu će sudjelovati i naša reprezentacija. EURO će se održati od 12. lipnja do 12. srpnja iduće godine, a UEFA je u čast 60. obljetnice održavanja prve europske smotre, odlučila da se ovaj EP igra diljem Europe, točnije u 12 gradova domaćina u 12 zemalja.

Domaćini odigravanja susreta EP-a bit će London, München, Rim, Baku, St Peterburg, Kopenhagen, Amsterdam, Bukurešt, Glasgow, Dublin, Bilbao i Budimpešta, a bit će to šesto europsko prvenstvo za hrvatsku vrstu pri čemu peto u nizu naših Vatrenih.

Nije još definiran konačni sastav natjecatelja jer su pred nekima odigravanja dodatnih kvalifikacija koje će iznjedriti još 4 reprezentacije koje će sudjelovati na EP-u, a one su na rasporedu u ožujku. Otvaranje natjecanja će biti u Rimu 12. lipnja, a polufinala (7. i 8. srpnja) i finale (12. srpnja) bit će odigrano u Londonu.

Skupine za ždrijeb:

I. SKUPINA: Italija, Belgija, Engleska, Njemačka, Ukrajina, Španjolska
II. SKUPINA: Francuska, Poljska, Švicarska,HRVATSKA, Nizozemska, Rusija
III. SKUPINA: Portugal, Turska, Austrija, Danska, Švedska, Češka
IV. SKUPINA: Finska, Wales, Pobjednik playoff A, Pobjednik playoff B, Pobjednik playoff C, Pobjednik playoff D

Foto Slobodan Kadić

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.