Večeras je nova repriza finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić govorio je na konferenciji za medije prije još jedne reprize finala Svjetskog prvenstva, srazu Vatrenih s Francuskom, ovoga puta u Parizu.

Izbor vratara

Oglas

“Razgovaramo o tome, bliži smo ideji da Livaković ostane na vratima radi sigurnosti i standardnosti. Još je pola godine do Svjetskog prvenstva, a od svih naših vratara on je bio najstandardniji. Sve ovisi o njemu i zasad je on ‘broj jedan'”.

Izbor obrane

Oglas

“Na desnom beku će početi Stanišić, ima svježinu i energiju. Na lijevoj strani Barišić sigurno ne može, za Sosu ćemo vidjeti na zadnjem treningu, a ne bude li mogao ni on, ići ćemo s Juranovićem, makar je problem njegova četvrta uzastopna utakmica. Stoperski je par odigrao sjajno u Danskoj, ima moje puno povjerenje i Šutalo sigurno ostaje, a s Erlićem ćemo vidjeti u kakvom je stanju. Pokušavamo složiti ono što je najbolje u ovom trenutku”

Vezni red i izbor napada

Oglas

“Ne ispada uvijek kako planiramo, Sučić spletom okolnosti nije dobio šansu protiv Danske. Na njega svakako ozbiljno računam, pokazao je kvalitetu. Problem je mladim veznim igračima što ispred sebe imaju tri ponajbolja vezna igrača na svijetu te nekada moraju pričekati šansu. Htio bih da Sučić opet pokaže talent i nametne se. Pokušat ćemo krenuti s najjačim snagama u veznom redu. Brozovićem, Modrićem i Kovačićem. Treba nam i Brekalo koji traži dubinu, s obzirom da nemamo Perišića, a s druge ćemo strane odlučiti između Pašalića, Majera, Vlašića i Sučića, dok će u napadu započeti Budimir”

Francuski sastav

“Francuska koga god da stavi u momčad, bit će vrhunska. Oni su svi svjetske klase i nema se potrebe zamarati njihovim sastavom. Čeka nas najbolja svjetska momčad. Nismo ih dobili deset utakmica, ja ih nisam dobio četiri puta i bilo bi lijepo pobijediti. Ne treba se baviti matematikom, nego igrati najbolje što možemo. Treba odigrati dobru utakmicu, a rezultat ćemo vidjeti”

Kako se suprotstaviti

“Želio bih da ponovimo angažman, pristup, agresiju, trku i motiv iz prošle dvije utakmice. To nam daje nadu i vjeru da se možemo suprotstaviti najjačoj reprezentaciji svijeta. U zadnje tri utakmice s njima bili smo blizu dobrog rezultata. Pokazali smo energiju i moć, a suparnik će iskoristiti svaku grešku i bit će veliki izazov za nas”

Motivi

“Njima će najveći motiv biti puni stadion, bit će to velika utakmica i praznik nogometa, a igraju protiv svog viceprvaka, finalista Svjetskog prvenstva. Očekujem borbenu utakmicu, a oni imaju imperativ s obzirom na osvojena dva boda. Francuska u nama budi ono najbolje te mislim da možemo puno napraviti”

Izvor HNS