Vatrenima samo bod na otvaranju Svjetskog prvenstva

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je utakmicu bez golova na otvaranju Svjetskog prvenstva protiv reprezentacije Maroka.

  
Oglas

MAROKO – HRVATSKA 0:0

Oglas

MAROKO: Bounou – Hakimi, Saiss, Aguerd, Mazraoui (od 60. Attiat-Allal) – Ounahi (od 82. Sabiri), Amrabat, Amallah – Ziyech, En Nesyri (od 82. Hamdallah), Boufal (od 65. Abde)

Oglas

HRVATSKA: Livaković – Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa – Modrić, Brozović, Kovačić (od 79. Majer) – Vlašić (od 46. Pašalić), Kramarić (od 71. Livaja), Perišić (od 90. Oršić)

Strašljivo, pretjerano oprezno odigrala je Hrvatska u prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Katru. Količina rizika najviše se vidjela po igri Juranovića i Sose koji su jednostavno premalo sudjelovali u napadačkim akcijama, samim tim Perišić i Vlašić, kasnije i Pašalić, nisu imali podršku i naša je napadačka igra bila strašno sterilna. Jedan pokušaj Perišića iz daleka, i jedina prava šansa kada se jedini put Sosa priključio napadu pa asistirao Vlašiću…

Naravno da je rezultat bitan, da nam je cilj proći skupinu, ali je dojam da se izbornih Dalić odlučio za pretjerano konzervativnu taktiku, istina je da nam protivnik nije napravio nikakvu veliku šansu, da su Lovren i Gvardiol svoj posao odradili jako dobro, uz pomoć ostatka momčadi dakako, no od svjetskih viceprvaka se očekuje više…

Kako bilo, Svjetsko prvenstvo ide dalje, Vatrene čeka ogled s Kanadom koja će danas odigrati svoj prvi dvoboj protiv Belgije nakon kojeg će se znati stanje u našoj skupini nakon prvog kola, samim tim i koliko je ovaj bod dobar ili loš po Vatrene.