/Vatreni spremni, Juranović pozvan umjesto Jedvaja PRIJENOS NA NOVA TV OD 20:45
hrvatska hns vatreni

Vatreni spremni, Juranović pozvan umjesto Jedvaja PRIJENOS NA NOVA TV OD 20:45

Hrvatska nogometna reprezentacija otvorila je kvalifikacijski ciklus za europsku smotru iduće godine domaćom pobjedom protiv Azerbajdžana (2:1), potom je uslijedio poraz kod Mađarske (1:2), dok je u lipnju u Osijeku svladan Wales (2:1). Sljedeći je izazov Dalićevih izabranika gostovanje u Slovačkoj.

“Idemo napraviti pravi rezultat. Budemo li se vraćali na druga pitanja, na krivom smo putu. Igrači su raspoloženi i motivirani, odradili smo odlične treninge. Sastav će biti ofenzivan, nećemo se braniti i čuvati svoja vrata. Sve smo pripremili i pokušat ćemo dočekati utakmicu bez pritiska”, sažeo je hrvatski izbornik uoči dvoboja.

Na početku priprema aktivirani su pretpozivi Marku Rogu i Miji Caktašu umjesto Ivana Rakitića i Matea Kovačića, a danas nakon ozljede Jedvaja aktiviran je i poziv kapetanu Hajduka Juranoviću. Dalić je riješio sve dvojbe oko početne postave.

Slovačka u ogled s Vatrenima ulazi na krilima visoke lipanjske gostujuće pobjede u Azerbajdžanu (5:1), kojoj su prethodili domaća pobjeda nad Mađarskom (2:0) i minimalni poraz u Walesu (0:1).

“Hamšik im je prva zvijezda, ali imaju i drugih nezgodnih igrača, poput Lobotke, s kojim se susrećem u Španjolskoj. Kompaktni su i čvrsti u obrani, vole se nadigravati, ali nadam se da ćemo biti pravi. Znamo koliko nam sutrašnja utakmica znači. Svi smo spremni, a uvijek dobro odgovorimo na velike izazove. Vjerujem da će tako biti i sutra”, najavio je kapetan reprezentacije Luka Modrić.

Hrvatska i Slovačka od samostalnosti su se susretale šest puta u prijateljskim utakmicama, a sada je na redu prvi natjecateljski okršaj. Međusobni je omjer potpuno izjednačen: obje momčadi imaju po dvije pobjede, dva neriješena rezultata i dva poraza, a gol-razlika je 8:8.

U Trnavi će suditi njemački sudac Felix Brych, a Hrvatska dan nakon utakmice leti u Baku, gdje će u ponedjeljak, 9. rujna s početkom u 18:00 sati po hrvatskom vremenu, igrati protiv Jurčevićevog Azerbajdžana.

U drugoj utakmici četvrtog kola Skupine E u petak se sastaju Wales i Azerbajdžan, dok u ponedjeljak igraju još Mađarska i Slovačka.

Kvalifikacije za EP 2020., Skupina E:
1. Mađarska 9 (4)
2. Slovačka 6 (3)
3. Hrvatska 6 (3)
4. Wales 3 (3)
5. Azerbajdžan 0 (3)

Podijeli
  •  
  •  
  •