/U Valpovu se održava ljetna liga trčanja TREĆA GODINA DA SE TRČI PREKRASNIM VIŠESTOLJETNIM VALPOVAČKIM PARKOM
valpovo trčanje

U Valpovu se održava ljetna liga trčanja TREĆA GODINA DA SE TRČI PREKRASNIM VIŠESTOLJETNIM VALPOVAČKIM PARKOM

U Valpovu se održava ljetna liga trčanja.

Zanimljivo trkačko natjecanje kroz ligaški sustav provodi se u Valpovu. U organizaciji Udruge zdravo trčanje i uz pokroviteljstvo grada Valpova, mjesnog odbora i Zajednice sportskih udruga grada Valpova ovoga ljeta po treći puta u nizu je započela valpovačka ljetna liga trčanja. Staza za trčanje na dionicama od 2,5,  5  te 10 kilometara, a proteže se prekrasnim višestoljetnim parkom u Valpovu.

Grad Valpovo je uredio novi dio staze u duljini od 1200 metara, a koji se proteže kroz šumu. Isto tako staza je uređena i označena eko strelicama.

Natjecanje će se održati kroz deset kola i trajat će tijekom cijelog ljeta sve do rujna. Nema nikakvog ograničenja za sudjelovanje tko god se htio prijaviti mogao je to učiniti.

Nakon premijernog nastupa stazu je otrčalo ukupno 76 natjecatelja, 23 ženska i 53 muška, a postignuti su sljedeći rezultati: od žena na 2,5 km prva je stigla i najbolje vrijeme postigla Emanuela Vidušić, na 5 km Irina Brkić, kod muških na 2,5 km najbolji je bio Ivan Ilija, na 5 km Slaven Kožić i na 10 km Nikola Biter.

Foto FB

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.