Valpovka u nastavku dodala gas i petardom osvojila trofej

Danas se u Sportskom parku u Samatovcima igralo finale Kupa Nogometnog središta Valpovo. Ondje se okupio vrlo pristojan broj nogometnih zaljubljenika koji su iskoristili ovaj sunčani dan kako bi pratili finale u kojem su se sastale momčadi Zelčina i Valpovke.

Oglas

Veliki je favorit finalnog susreta svakako bila Valpovka, koja je trenutno dva ranga iznad svog današnjeg suparnika. Zbog toga je trener Valpovke, Martin Majdenić, od prve minute dao priliku nogometašima koji nešto manje igraju tijekom prvenstva. No, u prvom se dijelu Zelčin vrlo organizirano branio i nije dopustio Valpovčanima da ozbiljnije ugroze njihova vrata.

Oglas

Zbog toga je Majdenić na poluvremenu morao napraviti čak četiri izmjene, što je donijelo dodatnu živost u redove Valpovke. Iskoristili su Valpovčani svoju širinu klupe, te su već u drugoj minuti nastavka došli do prednosti kada im je vodstvo donio Ćavar. Deset minuta kasnije Valpovka udvostručuje svoju prednost kada zabija Paulić, koji je igru morao napustiti samo tri minute nakon pogotka zbog ozljede. U tim je trenucima za 3:0 zabio kapetan Mutshaus, koji je precizan i u 78. minuti kada pogađa za 4:0. Konačan rezultat postavlja Sabo u 82. minuti susreta. Nakon susreta nogometašima Valpovke dodijeljen je pehar pobjednika Kupa.

Oglas

Priprema za utakmicu je bila kao i svaka do sada, znači na visokom nivou. Ozbiljno smo shvatili ovu utakmicu. Od prve minute priliku je dobilo nekoliko igrača s manjom minutažom u prvenstvu. Prvo poluvrijeme odigrali smo blago rečeno dosta loše, previše dodira s loptom i premalo igre prema naprijed. Drugo poluvrijeme promijenio sam sustav igre te sam napravio pet izmjena koje su donijele sve ono što nam je nedostajalo. Zahvaljujem se protivniku na fer i korektnoj igri, a posebne zahvale domaćinu na večeri i na ugodnoj atmosferi. – rekao je Martin Majdenić, trener Valpovke.