/Vallis aurea osvojila, Ivica Zeba pobjedio! TURNIR POVODOM DANA GRADA PLETERNICE
IMG_5454

Vallis aurea osvojila, Ivica Zeba pobjedio! TURNIR POVODOM DANA GRADA PLETERNICE

Sinoć je odigrana završnica šestog izdanja malonogometnog turnira kojeg MNK PLeternica održava povodom Dana grada. Na ovogodišnjem turniru okupilo se 28 ekipa na koliko je organizator i ograničio broj sudionika, a kao osvajač je izašla ekipa Vallis aurea predvođena Ivom Petkovićem, Ivanom Ivanagićem i Vinkom Anćurovskim.

Završni dan bio je zaista odličan, pun neizvjesnosti u svim utakmicama, a dobardio utakmica otišao je u rulet sedmeraca. Možda i najbolja utakmica dana bila je ona prva, Autoservis Grga je kao prvi favorit turnira imao prave muke s ekipom Ivica Zeba. Dva puta je ekipa koju je predvodio Dino Bundvica bila u vodstvu, no motivirana ekipa iz Gradca se nije predavala do posljednje sekunde, uporno su se se borili, ostavili srce na parketu i vraćali se iz minusa i došli do lutrije sedmeraca golom Antonija Čolaka u posljednjim sekundama, a onda  je briljirao Matej Blašković koji je i branio i zabijao za pobjedu i polufinale! U drugom četvrtfinalu AG Gradnja je minimalno bila bolja od Smokvinog lista. U trećem četvrtfinalu Očna optika Abrić je s 2:0 bila bolja od Trgovine Banožić, dok je u još jednoj izvrsnoj utakmici koja je mogla zadovoljiti i najzahtjevnije ljubitelje malog nogometa Vallis Aurea minimalno pobjedila odličnu ekipu Graničara iz Zagrađa.

IMG_5336

U prvom polufinalu još jedna vrhunska predstava Mateja Blaškovića koji je i kroz druge sedmerce odveo ekipu Ivica Zeba do finala protiv favorizirane ekipe Optike Abrić. Obje su ekipe imale svoje dijelove u kojima su bile dominantne, stvarale šanse, no golova nije bilo do sedmeraca. Niti u drugom polufinalu nije bilo pogodaka, nakon sedmeraca kao pobjednici su izašli igrači Vallis auree.

Dvoboj za treće mjesto nije donio puno opterećenja, i AG Gradnja i Abrići su izuašli na teren rasterećeni i napadački orijentirani, a tu se nešto bolje snašla ekipa AG Gradnje koja je u konačnici upisala 3:2 pobjedu.

IMG_5390

Finale je proteklo u blagoj inicijativi Vallis auree koja je ipak tjelesno spremnija, no Gračani su još jednom ostavili srce na parketu. Iako je Vallis aurea zasluženo pobjedila odličnim golom Ivana Ivanagića u prvom poluvremenu, stvorila još nekoliko dobrih prilika koje je Matej Blašković čudesno branio, iz ovog su sureta obje ekipe izašle uzdignutih ruku. Prvi jer su osvojili turnir, drugi jer su odradili fenomenalnu stvar za svog prerano izgubljenog prijatelja. Ivica Zeba je poginuo u prometnoj nesreći 13. rujna, a dva i pol mjeseca nakon toga je okupio ekipu svojih prijatelja koja je odradila turnir upravo onako kako je on igrao nogomet, fajterski, borbeno od prve do posljednje sekunde. Ono što je uvijek pokušavao za života, okupiti prijatelje, natjerati sve da ostave zadnji atom snage na terenu, pa onda i da sve te pobjede dobro proslave, sada je uspio! Svaka utakmica, od prve do posljednje sekunde značila je davanje svega što su svi imali u sebi. Od prve ideje Lovre Aračića da se okupi ekipa, do rastanka nakon turnira protekla je bez jednog prigovora bilo koga, a to je ono što je u Gradcu uvijek nedostajalo! Vallis aurea je osvajač, Ivica Zeba je pobjednik ovog sjajno organiziranog turnira od MNK Pleternica, i sigurno je gore negdje presretan onim što je vidio! Vidio je i borbu na terenu, i pjesmu i suze u svlačionici, a na kraju i pravi rezultat, i pravi otpor ekipama koje su tjelesno puno jače!

IMG_5448

Po završetku turnira osim nagrada za najbolje četiri ekipe, predsjednik i dopredsjednik MNK Pleternica Antonio Gazilj i Tomislav Lucić dodijelili su nagrade i najboljim pojedicnima. Najbolji strijelac turnira bio je Tomislav Žuljević s 13 golova, najbolji vratar Matej Blašković, a ispred Marka Blaškovića za najboljeg igrača turnira izabran je Ivan Ivanagić koji je svojim golom odlučio finalnu utakmicu.

IMG_5439 IMG_5433 IMG_5429 IMG_5423 IMG_5412 IMG_5408 IMG_5403 IMG_5388 IMG_5374 IMG_5373 IMG_5358 IMG_5355 IMG_5354 IMG_5349 IMG_5328 IMG_5323 IMG_5320 IMG_5315 IMG_5307 IMG_5298 IMG_5283 IMG_5274 IMG_5270 IMG_5261 IMG_5248 IMG_5225 IMG_5217 IMG_5206

Podijeli
  •  
  •  
  •