Uvjerljivim trijumfom hrvatske U-16 reprezentacije u Osijeku je okončano drugo izdanje turnira “Vlatko Marković”

Uvjerljivim trijumfom hrvatske U-16 reprezentacije u Osijeku je okončano drugo izdanje Međunarodnog memorijalnog turnira “Vlatko Marković”.

Oglas

Turnir je organiziran uz potporu Fifinog Forward programa i kao spomen na jednog od istaknutijih ljudi u modernoj povijesti hrvatskog nogometa – bivšeg igrača, trenera, izbornika, nogometnog djelatnika i počasnog predsjednika HNS-a Vlatka Markovića, koji je kao predsjednik vodio Hrvatski nogometni savez u razdoblju od 1998. do 2012. godine, a u dobra spominjanja otišao prije sedam godina.

Oglas

“Sve je prošlo super, drago mi je da smo u specifičnim uvjetima nastavili tradiciju i drugu godinu organizirali turnir. Nije bilo jednostavno, zbog pandemije koronavirusa morali smo pomaknuti termin održavanja, ali na kraju smo uspjeli. U ovim vremenima, kada i u nogometu vlada “novo normalno” i kada je uglavnom fokus na seniorska natjecanja, velika je stvar organizirati jaki međunarodni turnir U16 reprezentacija. Velika hvala predsjedniku Davoru Šukeru, izvršnom direktoru Marijanu Kustiću i vodstvu Hrvatskog nogometnog saveza koji su nam, kao i uvijek, bili velika podrška u organizaciji.”, kaže glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza Petar Krpan, silno ponosan na osječke klubove koji su pomogli u organizaciji turnira.

Oglas

“Moram pohvaliti klubove Elektru Osijek, Grafičar-Vodovod i, naravno, Osijek, koji su svim sudionicima turnira omogućili fantastične uvjete. Travnjaci su bili pripremljeni na visokoj razini, a velika je stvar što su naši dečki prvu i finalnu utakmicu igrali na stadionu Gradski vrt. Puno im je to značilo.”.

Hrvatski reprezentativci predvođeni izbornikom Tomislavom Rukavinom pokazali su kvalitetu i ozbiljnost, na terenu i van njega.

“Dečki su pokazali sjajne partije na terenu, a primjerenim ponašanjem van terena dokazali su da su dostojni nositi dres državne reprezentacije. Rezultat je na kraju bio impresivan, osvojili smo turnir s maksimalnim učinkom i uz gol-razliku 10:0, to je samo dokaz da smo bili ozbiljni i koncentrirani od prve do zadnje utakmice. Raduje činjenica da i među ovim igračima ima potencijala za A reprezentaciju, to je još jedan dokaz našeg sustavnog dugogodišnjeg rada u mlađim selekcijama.”, ističe Krpan i ukazuje na pozitivne dojmove svih sudionika.

“Povratne informacije su izuzetno pozitivne, svi su bili oduševljeni i izrazili želju da dođu i dogodine. Vjerujemo da će smiriti situacija s koronavirusom i da će u tom pogledu sve biti jednostavnije”.

Krpan zna što govori, susret za treće mjesto nije odigran zbog pozitivnih igrača u zambijskoj reprezentaciji.

Igrači i stožer reprezentacije Zambije testirani su na novi koronavirus prije polaska za Hrvatsku te su pri odlasku na putovanje svi bili negativni. Zbog problema s letovima preko Kaira isteklo je razdoblje važenja testova, koji su napravljeni prije polaska pa je, prema preporuci Hrvatskog zavoda za javnog zdravstvo, reprezentacija Zambije puštena u Hrvatsku s dodatnim uvjetom da se igrači i stožer redovito testiraju na novi koronavirus. Reprezentacija Zambije iz predostrožnosti je tijekom trajanja turnira boravila u izolaciji u hotelu te su iz hotela izlazili samo u svrhu odigravanja utakmica. Na redovnom testiranju, napravljenom 26. rujna, dva igrača Zambije imala su pozitivan rezultat te stoga nije održana utakmica za treće mjesto koja je bila na rasporedu 27. rujna. Cijela reprezentacija sigurno je otputovala prema Zambiji u jutarnjim satima istog dana.”, zaključio je Krpan.

Izvor HNS

Foto SS YT