/Uvjerljivi Croat San Pedro i Croatia Toronto SVJETSKO PRVENSTVO KLUBOVA IZ DIJASPORE
0000028632_700_394_cut

Uvjerljivi Croat San Pedro i Croatia Toronto SVJETSKO PRVENSTVO KLUBOVA IZ DIJASPORE

Drugog dana 4. Svjetskog prvenstva klubova koje su utemeljili Hrvati izvan domovine i klubova nacionalnih manjina visoke su pobjede upisali Croat San Pedro i Croatia Toronto.

U Skupini A, nakon remija s braniteljem naslova – momčadi Pajde Möhlin – Croat San Pedro visoko je porazio momčad Canberre rezultatom 9:1.

Canberra je pri neriješenih 1:1 (Anđelo Srzentić, Daniel Barac) propustila realizirati kazneni udarac, no potom je uslijedio izrazito jednostrani nastavak utakmice uz dva pogotka Josipa Cikojevića te po jedan Carlosa Gustava, Michaela Dražetića, Slage Lehlanda, Firmiana Ribeira, Alena Tomičića i Stefana Lazarevskog.

Uvjerljiva je bila i Croatia Toronto u svom prvom nastupu na turniru. Protiv Slavonije iz Berna upisali su pobjedu 8:0, a u strijelce su se upisali Damion Graham (2), Ivan Čutura (2), Zvone Begić, Goran Konjević, Darren Chambers i Jure Glavina.

 

Slavonija iz Berna tako je doživjela i drugi poraz te će zaigrati u utakmici za peto mjesto, a Croatia Toronto i Reprezentacija vojvođanskih Hrvata u međusobnom će ogledu odlučivati o pobjedniku skupine.

Podijeli
  •  
  •  
  •