Uspješni atletičari Marsonije na domaćem mitingu

Ponovno je Atletski klub Marsonia uspješno organizirao svoj tradicionalni međunarodni 14. miting na kojem su bile trkačke discipline te skok u dalj. Ukupno su u te dvije kategorije održana 44 natjecanja od mlađih limača, pa limača, mlađih kadeta, kadeta, juniora i seniora. Prema tome na ovom 14. Atletskom mitingu nastupilo je 120 sudionika iz 10 klubova koji su došli iz: Banja Luke, Osijeka, Virovitice, Slatine, Jasenovca, Đakova, Vinkovaca, Žumberka, dok je uz domaću Marsoniju nastupio i slavonskobrodski Mazator. Trčalo se na: 100, 200, 300, 400, 600, 800, 1.000 i 3.000 metara.

Trener Antun Šeremet može biti vrlo zadovoljan s nastupom svojih članova na ovogodišnjem mitingu koji je za njih bio najuspješniji do sada od svih održanih. Naime, 24 člana AK Marsonije koji su nastupili na ovom natjecanju osvojili su 23 medalje od čega je 12 bilo za prvo, 6 za drugo i 5 za treće mjesto. U kategoriji limačica Marsonia ima Niku Junačko koja je osvojila 2 prva mjesta, prvo na 200, a onda i na 400 metara. Uz Niku Junačko 2 prva mjesta na 14. Atletskom mitingu imalo je još dvoje članova iz Marsonije i to Petra Junačko kod mlađih limačica na 100 i 300 metara te na istoj dionici u mlađim limačima Karlo Garić. Jako blizu tom uspjehu bila je i Nika Manot kod mlađih kadetkinja koja je pobjedila u skoku u dalj, dok je u trkačkoj disciplini na 200 metara osvojila 2. mjesto.

Seniori Marsonije Manda Orkić i Zrinoslav Kekez na najdužoj dionici od 3.000 metara osvojili su prva mjesta, baš kao i kadetkinja Petra Stanković na 300 metara. Mlađa kadetkinja Gabrijela Jozić slavila je na 1.000 metara, dok je Lorena Šeremet kod kadetkinja bila najbolja u skoku u dalj. Izdvojimo još da su druga mjesta u svojim utrkama i disciplinama pripala: Klari Lesar, Luki Miličeviću, Saši Marijiću i Šimunu Jeliću. Ovaj vikend u Karlovcu održava se Prvenstvo Hrvatske na 5 km za seniore te će na ovom natjecanju iz Marsonije nastupiti Manda Orkić i Zrinoslav Kekez.

Tekst / Foto Josip Šebalj