Uspješna sezona Ivana Didovića u SuperSport Drugoj ligi

Premda su nogometaši Marsonije ovo proljeće imali jako slab učinak pogotovo na tzv. domaćem terenu na Stadionu “Stanko Vlainić – Dida” svojim igrama izdvojio se mladi 21. godišnji Ivan Didović. Radi se o Brođaninu koji je ime dobio po djedu Ivanu Mandi Didoviću nekada sjajnom igraču ondašnjeg BSK-a (danas Marsonije). Ove sezone Didović je napravio veliki iskorak u svojoj karijeri te je doživio svoju potpunu afirmaciju što se vidi po tome da je s 27 nastupa igrač koji je uz kapetana Mateja Sivrića (28) odigrao najviše utakmica u cijelom prvenstvu SuperSport Druge lige. Osim toga postigao je 6 golova te je imao nekoliko asistencija i igrač je koji je puno napredovao ove sezone.

– Plasman na 7. mjesto je dobar i ranije smo osigurali ostanak u ligi i to praktički već u jesenskoj polusezoni što je bio prvi cilj kluba, a taj domaći teren na kojem smo bili vrlo slabi i nije naš teren. Naš je Stadionu uza Savu i voljeli bi se tamo što prije vratiti. – smatra Ivan Didović koji je cijelu svoju nogometnu karijeru u Marsoniji od samih limača. Premda je nakon završetka osnovne škole sa 14 godina trebao otići u NK Osijek, obitelj je smatrala da je prerano za odlazak te da je za njegov nogometni razvoj najbolji ostanak u Marsoniji što se pokazalo kao dobra odluka. U netom završenom prvenstvu Bijelo – crni osvojili su 27 bodova u jesenskoj polusezoni, a 13 u proljetnom nastavku. Kao domaćini upisali su 15, a u gostima 25 bodova za plasman na 7. mjesto na kojem su zaključili ovogodišnje prvenstvo u SuperSport Drugoj ligi koja je 3. rang natjecanja u Hrvatskoj.

– Zadovoljan sam sa sezonom kako sam ju odigrao jer me je u njoj baš krenulo. Prve sezone treneri su me stavljali na lijevi bok, dok sam u ovoj više bio prema naprijed i to je dalo rezultate s ovih 6 golova i nekoliko asistencija. Dobra je bila ekipa jesenas, dok je i u nastavku došlo nekoliko dobrih igrača. Međutim, rezultati nam se nisu poklopili, ali na kraju možemo biti zadovoljni sa 7. mjestom. Za novu sezonu ne znam što ćemo. Trebam vidjeti s predsjednikom kluba za dalje te se nadam da će Marsa od novog prvenstva biti još jača i još bolja. – zaključio je Ivan Didović za kojeg je interes nakon dobre sezone pokazalo nekoliko klubova, dok ga je u svoju bilježnicu upisao legendardni napadač Marsonije Veldin Karić koji je skaut zagrebačkog Dinama u lovu na mlade talente.

JOSIP ŠEBALJ