Uspješan završetak polusezone za brodske Alfe

TITKD Alfa Brod je nastupio na međunarodnom turniru „TAEKWON-DO ITF OHRID OPEN 2022.“ na kojem su nastupili klubovi iz Bugarske, Mađarske, Grčke, Slovenije, Srbije, BiH, Hrvatske i domaćini iz Sjeverne Makedonije sa preko 200 natjecatelja. Brodske Alfe su nastupili sa pet natjecatelja u formama i borbama te osvojili ukupno 6 medalja.

Oglas

LENNY BALAŽIĆ – 3. mjesto – dječaci (8-9god.) -25 kg. Mladi natjecatelj radi odličnu borbu u polufinalu gdje se rezultat stalno mijenja ali na njegovu žalost bugarski borac odnosi pobjedu u zadnjim sekundama borbe.

Oglas

JAKOV IVIĆ – 2. mjesto dječaci -30 kg. Bugarski protivnik dosta viši, međutim srčani Jakov ni sekunde se ne povlači. Uz sav trud i pokušaje ipak pobjeda ide protivniku a sve pohvale za hrabrost mladom Jakovu.

Oglas

MATIJA JUZVIŠEN – 3. mjesto kadet -50 kg. Napokon Matija opuštenije ulazi u borbu i vodi stalno do zadnjih 20-ak sekundi kada neiskustvo uzima danak a i protivnik koji dolazi do prednosti koju brodski borac ne uspijeva stići.

LEON ŽAJGAR – junior – 2. mjesto forme i 3. mjesto borbe -57 kg. U formama i Leon i protivnik rade odlično formu ali odluka u finalu ide na stranu protivnika. U borbama nije imao protivnika u svojoj kategoriji -51 kg i pristaje raditi u višoj kategoriji -57 kg. U polufinalu dobiva odličnog borca ali koji je i viši i teži. Protivnik u drugoj rundi ostvaruje bodovnu prednost i odnosi pobjedu.

KRISTIJAN KATUŠIĆ – 1. mjesto – senior -71 kg. Najjača seniorska kategorija na turniru. Prvi protivnik iz Bugarske koji je bio dosta viši. Međutim iskusni Kristijan radi taktički jako pametnu borbu i pobjeđuje. Polufinale protiv protivnika iz Grčke gdje je bilo gromoglasno navijanje i to u Kristijanovu korist. Od početka daje žestoki tempo tako da već osjetnu prednost ostvaruje u prvoj rundi i lagano je samo povećava do kraja. Finale protiv domaćeg borca. Borba koja je pokazala ljepotu ITF-a bez ijedne opomene niti na jednoj strani, Kristijan osvaja prvo mjesto i dobiva veliki aplauz od svih gledatelja.

Glavni trener ovog puta je bio Tomislav Katušić koji je odradio odličan posao vodeći svoje borce kroz borbe. dok je Robert Katušić bio zadužen za organizaciju puta i sa svojom ekipom za logistiku osigurati da natjecateljima ništa ne dostaje.