Unisport: Osječani na završnici, Brođani u doigravanju

UniSport HR Futsal liga, najpopularnije natjecanje u kalendaru Hrvatskog akademskog sportskog saveza, vratilo se na terene u svojem novom izdanju za ak. god. 2020./2021. Ovo prestižno natjecanje, koje okuplja hrvatske sveučilišne futsal reprezentacije, među kojima se ističu i igrači prvoligaških klubova (1. HMNL), započelo je kvalifikacijama, koje su se održale 11. i 12. svibnja paralelno za tri regije.

Kroz kvalifikacijske susrete, odigrane u Zagrebu, Vukovaru i Splitu, u UniSport HR Futsal ligu 2020./2021., plasirale su se momčadi Sveučilišta u Splitu iz regije Jug, Sveučilišta u Osijeku iz regije Istok te Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta iz regije Sjever.

Svoj su plasman već ranije izborili prošlogodišnji osvajači odličja – redom, ekipe Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Dubrovniku i Visoke škole Edward Bernays.

UniSport Futsal liga započinje 1. lipnja, a u njoj sudjeluje osam najboljih reprezentacija hrvatskih sveučilišta i veleučilišta, koje se bore za titulu sveučilišnog prvaka Hrvatske u futsalu. Ukupno je bilo prijavljeno trinaest ekipa.

Budući da je šest od osam mjesta zauzeto, borbu za posljednja dva koja osiguravaju nastup u ligi, vodit će momčadi Sveučilišta u Slavonskom Brodu, Sveučilišta u Zadru i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu na utakmicama playoffa koje će se odigravati u Zagrebu 19. svibnja, a biti će dostupne u prijenosu uživo na našem YouTube kanalu UniSport TV.

REGIJA ISTOK

Na kvalifikacijama UniSport HR Futsal lige za Regiju istok, nastupale su četiri momčadi, a odigrano je šest utakmica kroz tri kola. Natjecanje je održano u sportskoj dvorani Borovo Naselje u Vukovaru, a plasman u ligu ostvarili su predstavnici Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku koji su upisali pobjede nad Sveučilištem u Slavonskom Brodu (1:0) i Veleučilištem u Vukovaru (2:1), kao i nad ovogodišnjem debitantom, Visokom školom Ivanić – Grad, koju su Osječani savladali s jednako tako visokih 11:1.
Posljednju priliku za plasman kroz odigravanje playoffa, tražit će momčad Sveučilišta u Slavonskom Brodu, koja je upisala pobjede nad Veleučilištem u Vukovaru (4:1) te Visokom školom Ivanić – Grad, u čiju mrežu su pospremili nevjerojatnih 14 golova.