Unatoč ukradenoj stranici – rastemo!

Bližimo se kraju jedne vrlo uzbudljive godine kada je Sportalo u pitanju, pred vratima je naš osmi rođendan pa samim time pomalo bacamo pogled prema onom što smo učinili u proteklom periodu.

Oglas

Kao što svi naši stalni čitatelji znaju od ljeta 2022. smo zagrizli veliki kolač i proširili praćenje sporta na novih pet županija pa ih sada ukupno pokrivamo devet, uz to što se nogometa tiče ozbiljno smo se uhvatili i dvije lige na nacionalnoj razini, s povećanim poslom rasli smo u svim segmentima. Bilo je prekrasno vidjeti kako čitanost raste, kako imamo sve više i više pratitelja, a onda se dogodio šok kada smo ostali bez naše facebook stranice s više od 33 500 pratitelja. Svakakve su se misli motale glavama, nije nas puno dijelilo niti od odustajanja od svega, ali 7000 pratitelja u samo nekoliko dana vratilo nam je nadu, već smo stigli do 11000, pa se polako ali sigurno vraćamo tamo gdje smo bili, ne sumnjamo da ćemo ponovno biti sportski portal broj dva u državi po broju pratitelja na društvenim mrežama. Mislimo tu na isključivo sportske portale.

Oglas

Ostanak bez takve stranice bio je veliki udarac za nas, čitanost je kruna našeg rada, znak da je ono što radimo i dobro i zanimljivo, no za divno čudo pogled na jedini mjerodavan instrument za mjerenje čitanosti, Google Analytics, kaže da unatoč tom gubitku – napredujemo! I sami smo ostali u čudu, no u odnosu na vremenski period od 1. siječnja 2022. godine do 10. studenog iste u usporedbi s istim periodom ove godine čitanost nam je rasla za nevjerojatnih 18,9%! Istina da je Google mijenjao načine mjerenja i prešao na GA4, no konačno najvažniji broj, page view kao i broj sesija odnosno jedinstvenih korisnika bilježi rast tako da utjecaj tih promjena definitivno nije na razini tog povećanja.

Oglas

Ipak, gubitak stranice donio je značajan pad od 15,5% kada je riječ o korisnicima koji dolaze s društvenih mreža, ali je zato ogroman rast posjeta ljudi koji dolaze izravno preko svojih tražilica na naš portal. Kad je o konkretnim brojkama riječ, u 2023. godini na našim je stranicama bilo 858 000 korisnika, naravno najviše iz Hrvatske, 727 000, 43 000 iz Njemačke, 23 000 iz Bosne i Hercegovine i tako dalje. Svi skupa ostvarili ste nevjerojatna 8,3 milijuna pregleda… Ne preostaje nam drugo nego nastaviti ovako, koliko god žalili za izgubljenim godinama truda i rada oko naše Facebook stranice, ove brojke nam govore da smo zapravo prerasli početničke muke te da smo postali “dnevna rutina” ogromnom broju ljubitelja sporta širom Lijepe naše ali i širom svijeta, Sportalo se otvara redovito na svim kontinentima!