Unatoč koronakrizi u Osijeku se gradi prvi javni teniski teren

Unatoč nepovoljnim okolnostima, aukcija i izgradnja prvog javnog teniskog terena u Hrvatskoj će se ostvariti – Premier Tennis Show

Oglas

Situacija koja je zadesila svijet pa tako i Hrvatsku, definitivno je utjecala na razne aktivnosti, događaje i inicijative koje su trebale biti održane u ovom proljetnom periodu.

Oglas

Jedan od takvih događaja je i Premier Tennis Show na čelu s Donnom Vekić, njezinom obitelji i suradnicima, koji radi epidemiološke situacije, ovaj sportsko humanitarni projekt, stavljaju na svojevrsno čekanje. Upravo iz tog razloga, jutros je u Donninom rodnom Osijeku održana konferencija za medije, na otvorenom uz poštivanje svih epidemioloških preporuka i mjera.

Oglas

„Nažalost, umjesto da danas predstavimo konačne stvari i igrače koji bi nastupili za nekoliko dana u Osijeku, moramo se prilagoditi trenutnoj epidemiološkoj situaciji i na neki način, staviti na čekanje realizaciju ovog dogovorenog sportskog projekta u dvorani Gradski vrt. Definitivno ćemo ići u realizaciju projekta izgradnje prvog javnog teniskog terena, a nadam se onda zapravo i na njemu održati, kada to epidemiološke situacije dozvole – predviđeni događaj. Teren koji će nastati ovdje u Osijeku, imat će najkvalitetniju moguću umjetnu travu, najbliža wimbledonskoj podlozi. Opće je poznato da Donna preferira travnate površine pa će i na taj način simbolički u Osijeku postojati takav teren. Najvažnije je da napravimo teren koji će biti dostupan svoj djeci i mladeži grada i Osječko-baranjske županije na potpuno besplatno korištenje, radi daljnje popularizacije tenisa i sporta. Ništa ne otkazujemo, mi smo sportaši, optimistični smo i kada se ponovo stvore svi preduvjeti, mi ćemo to realizirati upravo u Osijeku“ – naglasio je Igor Vekić.

Na press konferenciji su prisustvovali dogradonačelnica grada Osijeka Žana Gamoš, Igor Vekić-organizator Premier Tennis Show-a, pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije – Tatjana Roth, i ravnatelj Graditeljsko-geodetske škole – gospodin Darko Pšihistal.

„Idemo biti pozitivni u gradu Osijeku, kao što smo i inače. Ovaj događaj ne otkazujemo, samo ga odgađamo za neka bolja vremena, za neku bolju epidemiološku situaciju i držimo palčeve da se oni dogode što prije. Ali glavna svrha ove dobre priče je teren na kojem se nalazimo. Ovaj oblik i izgled u kojem ga sada vidimo, pri našem idućem susretu, neće izgledati ovako. Naš idući susret bit će na prvom javnom teniskom terenu“ – dodala je dogradonačelnica grada Osijeka, Žana Gamoš.

Event pod koji spadaju donatorska večera, Kid’s day, edukacija i mečevi, neće i ne može se održati 6. i 7. travnja, kao što je ranije bilo najavljeno. Na eventu su trebala sudjelovati velika svjetska imena iz svijeta tenisa, ali organizatorima je na prvom mjestu ipak sigurnost i zdravlje svih koji bi na bilo koji način bili uključeni u projekt.

Ono što je važno naglasiti je cilj ove akcije, koji se može i hoće ispuniti. U tome možemo sudjelovati svi. Izgradnja javnog teniskog terena, po prvi puta u Hrvatskoj, to će se sigurno dogoditi. To je cilj kojim se obogaćuje zajednica i svaki pojedinac, a pogotovo svako dijete koje želi igrati tenis. Samim time, razvijaju se motoričke sposobnosti i usvajaju se zdrave navike i obaveze koje na kraju dana – grade karakter.

Aukcija vrijednih predmeta vrhunskih sportaša, također nije zaustavljena i ovim putem su pozvani svi koji bi voljeli posjedovati neki od predmeta koji su obilježili velike sportske karijere.

Za ovu rijetko viđenu aukciju, predmete su donirali vrhunski svjetski i hrvatski sportaši poput Rogera Federera, Luke Modrića, Janice Kostelić, Sandre Perković, Gorana Ivaniševića, Donne Vekić, Davora Šukera te brojnih drugih. Prijave i registraciju za sudjelovanje u aukciji možete napraviti putem stranice aukcije.hra popis svih vrhunskih sportaša koji sudjeluju u humanitarnoj akciji i njihovih predmeta, također možete pogledati na stranici aukcije.hr – Premier Tennis Show (kategorija SPORT).

Sva prikupljena sredstva ići će isključivo na humanitaran račun: HR7323600001300153688, (naziv humanitarne akcije je: INICIJATIVA IZGRADNJE JAVNIH TENIS TERENA ZA DJECU I MLADE TE TENIS EDUKACIJA ZA DJEČJI DOM KLASJE OSIJEK), a svi koji žele podržati ovu akciju, također putem istoga mogu sudjelovati svojim osobnim doprinosom.

Izvor HTS