Ultrasi: Strpljenje je sve tanje!

Navijači vinkovačke Cibalije priopćenjem su se obratili javnosti ali još više svim odgovornima u klubu i gradu Vinkovcima vezano za stanje u i oko kluba, strpljenje je sve tanje, a stanje u klubu očito ne baš reprezentativno. Priopćenje prenosimo u cijelosti:
Sveukupni rezultat polusezone je poražavajući. Ostvareni su katastrofalni rezultati na svim poljima našeg kluba što i nije toliko šokantno uzevši u obzir rad, zalaganje i stručnost vodećih ljudi.
Grad kao većinski vlasnik, zajedno sa nadzornim odborom i upravom nikada nije definirao točan plan za rad i razvoj kluba, nisu definirani rezultatski ciljevi i ambicije za tekuću sezonu, sve grane nogometnog kluba počevši od klupskih financija, marketinga, omladinske škole, međuljudskih odnosa pa nadalje su u konstantnom padu. Gradonačelnik grada Vinkovaca, kao većinski vlasnik kluba, pročelnik za sport, kao i svi drugi aktivni sudionici u sportskom sektoru nisu niti jedanput došli na utakmicu najvećeg sportskog kolektiva u županiji, nisu došli vidjeti tko igra za klub kojeg financiraju građani, kakva je posjećenost te koje bi se stvari mogle poduzeti za boljitak kluba.
Jedina javna svjetla točka ove sezone, izgradnja umjetnog terena, pretvorila se u mrlju u kojoj su ponovno iskazane sve nesposobnosti i aljkavosti odgovornih po pitanju realizacije istoga, što je dovelo do već standardnog povlačenja po medijima i stvaranje dodatne negativne klime u klubu i oko njega.
Ono što nas zasigurno najviše boli i što nam gasi svaku nadu je rezultat u mlađim kategorijama gdje su u prvoj nogometnoj ligi pioniri, kadeti i juniori zauzeli posljednje pozicije sa samo nekoliko osvojenih bodova. Sramotna je i činjenica da se iz godine u godinu kasni sa isplatama plaća igračima, što dovodi do nestabilnosti u ekipi, odlaska igrača te loše reputacije.
Ovim putem apeliramo na sve odgovorne i prozvane u gornjem dijelu teksta da ovu zimsku pauzu iskoriste za hitno poduzimanje svih potrebnih mjera kako bi najveći sportski kolektiv i jedan od najprepoznatljivijih simbola grada Vinkovaca dobio jasan i točno definiran smjer u kojem će klub u nadolazećem periodu ići.
Zahtijevamo uklanjanje nestručnog kadra iz kluba koji su doveli do katastrofalnih rezultata, od loših i nestručnih trenera, kvazi menadžera do ljudi zaposlenih u klubu koji ne obavljaju svoj posao kvalitetno i stručno.
Očekujemo zalaganje grada, kao većinskog vlasnika, u radu kluba, stabilizaciji financija te kreiranju dugoročnog održivog financijskog plana, definiranje cilja za tekuću i naredne sezone te plan koji će potkrijepiti navedene ciljeve. Ukoliko se ne promjeni ništa od navedenog za boljitak našeg kluba i grada poduzet ćemo sve potrebne radnje kako bi dobili transparentan i uspješan klub!
ULTRAS VINKOVCI