Ukida li se 3. ŽNL Vukovar?

Već smo i naučili da i nakon što se odigraju posljednja kola u amaterskim nogometnim ligama, sudbina brojnih klubova ni tada ne bude u potpunosti poznata. Uglavnom se igra s nogometnih travnjaka preseli na zeleni stol gdje se odlučuje i brojnim reformama i proširenjima za novu sezonu. Tako je i Županijski nogometni savez Vukovarsko-srijemski donio odluku u eventualnom proširenju svoje Druge ŽNL NS Vukovar, odnosno ukidanju Treće ŽNL NS Vukovar. To znači da će se sve momčadi iz Treće ŽNL preseliti u Drugu. Jedini uvjet da se ovo dogodi jest da zbroj momčadi Druge i Treće lige bude manji od 14.

U tek završenoj sezoni Druga ŽNL brojala je 8 momčadi, dok je Treća ŽNL brojala svega 6. Budući da je Bršadin kao prvak Druge ŽNL osigurao plasman u Prvu ŽNL, a iz nje nitko ispao (iz NS Vukovar), Druga ŽNL bi u sljedećoj sezoni trebala brojati samo 7 momčadi. Nadodamo li na to 6 momčadi iz Treće ŽNL dolazimo do brojke od ukupno 13 klubova. Savez tako smatra da bi bilo bolje da se svih 13 momčadi udruži u jedinstvenu ligu nogometnog središta Vukovar. Podsjetimo, prema plasmanu iz Druge ŽNL trebao je ispasti Hajduk iz Bapske, a ući je trebalo Mohovo koje je prvak Treće ŽNL.

Odluku saveza donesenu na sjednici Izvršnog odbora prenosimo u cijelosti:

“U sezoni 2024./2025. u slučaju da ukupan broj klubova koji će se natjecati u II. i III. ŽNL NS Vukovar bude manji od 14, preostali broj klubova natjecat će se u II. ŽNL NS Vukovar, dok se III. ŽNL NS Vukovar ukida. Konačna odluka donijet će se tijekom srpnja 2024. godine, a klubovi imaju rok do 15.7.2024. da
se prijave u natjecanje za sezonu 2024/25.”

Dakle, konačna odluka trebala bi biti donesena u drugoj polovici srpnja nakon što prođe rok za prijave. Tada bi se trebalo saznati hoće li se još neka momčad eventualno aktivirati i povećati ukupan broj klubova.