Ujedinjuju se navijači Vatrenih

U ovim otužnim vremenima bez nogometa i sporta općenito nije lako naći pozitivnu i lijepu vijest, no kada se i nađe gotovo je pravilo da dolazi iz navijačkih redova. Lavinu je pokrenula Torcida koja se prva angažirala u pomoći u seljenju bolnice, praktično isti dan uključile su se i sve ostale velike navijačke skupine, danas smo prenijeli vijest i o Wild boysima, a nova dolazi od navijača koji su prije svega podupiratelji nogometne reprezentacije. Oni su se 14. ožujka okupili u Zagrebu i krenuli u – ujedinjavanje!

Hrvatska reprezentacija ima nekoliko navijačkih skupina organiziranih u udruge, a na inicijativu Hrvatskog nogometnog saveza osnovana je koordinacija za njihovo ujedinjavanje. Za predsjednika Koordinacije izabran je Bjelovarčanin Slavko Husnjak predsjednik udruge “Budi ponosan fan club”. Cilj je ujedinjavanje u jednu skupinu koja bi onda puno lakše organizirala koreografije, putovanja, navijanje, a svakako ideja koja je za posebnu pohvalu je ta da je cilj pratiti sve reprezentacije, ne samo nogometnu.

Također, na ovom sastanku bilo je riječi o pribavljanja ulaznica, načinu putovanja, odnosno samoga smještaja za zainteresirane osobe na nadmetanjima na kojima će participirati hrvatske nacionalne družine. Obzirom na ogromnu zainteresiranost, a ograničen broj zlata vrijednih papirića najlakši način dobivanja istih je učlaniti se u jednu od Udruga – »Budi ponosan fan club« čiji je predsjednik Slavko Husnjak ili »Uvijek vjerni«, jednu od najstarijih navijačkih grupacija u Hrvatskoj na čijem je čelu gospodin Mijo Šokčević. Godišnja članarina iznosi stotinu kuna, a članovi će imati pravo prvokupa. Prilikom putovanja Udruge će nastojati ista svojim članovima učiniti što bržima i bezbolnijima. Sagledat će se svi aspekti te će se, ovisno o duljini putovanja odlučiti o prijevoznom sredstvu. U oba smjera putovat će svi zajedno. Također, namjera je da svi navijači budu smješteni na istome mjestu pa i same utakmice zajednički čekaju u posebno osmišljenim fan zonama.