/UEFA uvodi i treće europsko natjecanje LIGA PRVAKA I LIGA UEFE DOBIT ĆE JOŠ JEDNOG ČLANA
uefa hns

UEFA uvodi i treće europsko natjecanje LIGA PRVAKA I LIGA UEFE DOBIT ĆE JOŠ JEDNOG ČLANA

Izvršni odbor Uefe odobrio je stvaranje trećeg europskog klupskog natjecanja, koje će započeti 2021. godine.

Na sjednici u Dublinu, Izvršni odbor Europske nogometne federacije potvrdio je kako će po uzoru na Ligu prvaka i Europsku ligu biti organizirano novo europsko klupsko natjecanje. Format i pristupne liste za Ligu prvaka neće se mijenjati.

Natjecanje će biti uvedeno 2021. godine, a u grupnoj će fazi sudjelovati 32 kluba, u osam skupina po četiri, a zatim će uslijediti osmina finala, četvrtfinale, polufinale i finale. Osim toga, dodatni će krug biti odigran prije osmine finala, a u njemu će snage odmjeriti drugoplasirane momčadi skupina protiv trećeplasiranih momčadi iz skupina Europske lige. Pobjednik novog natjecanja u narednoj će sezoni igrati u Europskoj ligi.

Utakmice će biti igrane četvrtkom, a sustav natjecanja zajamčit će nastup u grupnoj fazi europskih natjecanja za klubove iz najmanje 34 zemlje članice Uefe.

“Novo će natjecanje učiniti Uefina natjecanja uključivijima nego ikada prije. Bit će više utakmica za više klubova, više nacionalnih saveza zastupljenih u grupnoj fazi, a natjecanje će biti stvoreno kroz dijalog s Europskom udrugom klubova. Klubovi su izražavali potrebu da im se povećaju šanse za redovitije plasmane u europska natjecanja te smo strateški pristupili problemu, u skladu s ciljem kvalitete i uključivosti u svim europskim natjecanjima”, poručio je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.

Foto HNS

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.