UEFA pomiče rok za dovršetak nacionalnih natjecanja?

U nogometnom krugovima je napeto iščekivanje i sve oči su uprte u krovnu europsku nogometnu organizaciju koja je prvotni rok za dovršetak nacionalnih natjecanja zadala za 30.lipnja. No s Otoka stižu neslužbene vijesti da će UEFA taj datum prolongirati za dva mjeseca, a to potvrđuje i izjava Aleksandra Čeferina koji je najavio i tu opciju kao moguću i vrlo blizu konačne ukoliko se pandemija bude obuzdala na prihvatljive brojke pa je moguć nastavak natjecanja i bez gledatelja.

Oglas

Uostalom gledatelji će barem za početak vjerojatno pratiti nastavak iz naslonjača, a to je, čini se, u svemu ovome najbitnija stavka – novac od TV prava – koji je u stvari motor zamašnjak za moderan europski nogomet posebno u ligama petice i u natjecanjima koja organizira UEFA. Ugledni list The Times donosi informacije prema kojima bi se dovršetak nacionalnih liga prolongirao do konca kolovoza pa ćemo umjesto Europskog nogometnog prvenstva imati čitavo ljeto šta pratiti.

Oglas

Bit će ovo vjerojatno najgore ljeto u povijesti nogometne igre, a naravno da će najviše ispaštati igrači, posebno oni koje mi najradije pratimo i uvažavamo – AMATERI. Bogati europski klubovi će svoje susrete igrati u srpnju u kasnim večernjim satima bez paklenog sunca koje će pržiti naše amatere diljem Slavonije i Baranje. Bit će teško i gledateljima, a kamoli igračima no za gledatelje i njihovu okrepu će se svakako pobrinuti :

Oglas

Radna skupina koju je formirala UEFA i dalje će tražiti spasonosno rješenje za europski nogomet, a ostaje vidjeti ima li HNS-ova radna skupina možda kakvu bolju ideju koju će podastrti klubovima i povjerenicima liga, ali sve ovo naravno treba uzeti s oprezom jer nitko ne može sa sigurnošću reći kada će Stožer dati zeleno svjetlo za ponovna okupljanja na sportskim borilištima.

Foto FB NK Mohovo