UEFA “oderala” osnivače Superlige

Krovna europska nogometna organizacija privodi kraju priču oko buntovnika koji su krenuli u projekt Superlige, 9 od 12 odmetnutih klubova je kažnjeno, ali i stavljeno uokvire zbog koji teško da će im pasti na pamet ponovno krenuti u sličnu akciju. Real Marid, Barcelona i Juventus i dalje su u tom projektu i njih čeka posebna “poslastica”.

Naime, UEFA je postavila uvjete pred 9 od 12 klubova “utemeljitelja” koje će morati potpisati žele li i dalje sudjelovati u nacionalnim prvenstvima i kontinentalnim natjecanjima. Dakle, Manchester City, Manchester United, Arsenal, Tottenham, Liverpool, Atletico Madrid, Chelsea, Inter i na kraju priče Milan, morat će se ponovno učlaniti u Europsko udruženje klubova (ECA) te donirati ukupno 15 milijuna eura za razvoj nogometa među djecom u lokalnoj zajednici. Nije to sve… Dobit će pet posto manje premije za jednu sezonu u europskim klupskim natjecanjima i moraju se obvezati da će platiti kaznu od stotinu milijuna eura ako zaigraju u natjecanju koje nije pod okriljem Uefe.

Najuporniji trojac za sada se skriva iza odluke suda u Madridu kojom je Uefa onemogućena da ih na bilo koji način kazni, no Čerefin i društvo okrenuli su se drugim, višim sudskim instancama i nema dileme da njih čeka još žešći odgovor i udarac po džepu koji će ih odvratiti od ovakvih ideja u budućnosti.